Ponovo aktivirano klizište: Bez vode osam naselja

Zbog kvara na cjevovodu u Srpskim Toplicama, mještani u osam banjalučkih naselja ni danas nemaju vodu. Slično je, pričaju, bilo prije samo tri dana, kada su nenajavljeno ostali bez vode.

Iako iz Vodovoda obećavaju da će do kraja dana riješiti problem, Banjalučani strahuju da će se to stalno dešavati.

Iz Vodovoda poručuju da su već jednom otklonili kvar, ali da je klizište ponovo oštetilo cijev.

Iako radnici Vodovoda rade na osposobljavanju cjevovodne mreže u Srpskim Toplicama, gradske vlasti poručuju da je neophodno sanirati klizište na tom području. To će, kažu uraditi sa Putevim Srpske.

Putevi Srpske treba da riješe problem sa klizištem, kažu u Vodovodu, pa tek onda treba da se poprave cijevi. Ipak, Putevi lopticu ponovo prebacuju Vodovodu.

“Naše ekipe su bile tamo, mi čekam oda Vodovod završi svoj dio posla, kako bi mi mogli pristupiti rješavanju posla koji je u našoj nadležnosti”, poručuje Nenad Nešić, direktor Puteva Srpske.

Prvo će, kažu u Putevima, da utvrde o kakvom je klizištu riječ, pa i koliko je vremena potrebno za sanaciju. Dok ne saniraju cijev, na dijelu puta u Srpskim Toplicama će se, kažu, voziti jednom trakom, što znači da će saobraćaj biti usporen, u šta se danas uvjerila i ekipa ATV-a.

(ATV)

Tagovi: