Premlatio ga, pa mu zapalio auto

Milan Malić (25) iz Banjaluke uhapšen je u petak ujutru zbog sumnje da je u banjalučkom naselju Obilićevo zapalio merecedes A klase, vlasništvo njegovog komšije Gorana Mirkovića (54).

Između njih dvojice netrpeljivost traje već neko vrijeme, a Malić je hapšen i sedam dana ranije zbog napada na Mirkovića u stubištu zgrade u kojoj obojica stanuju. I jedan i drugi su i te kako poznati policiji.

Koleteralna šteta u paljevini izazvanoj u petak ujutru još su dva automobila - mini moris i seat, koji su oštećeni jer su bili parkirani blizu mercedesa, kao i prozor stana u obližnjoj zgradi, pa je šteta teška oko 25.000 maraka.

Iz Policijske uprave Banjaluka, uz navođenje inicijala, saopšteno je da su u petak oko 8.30 identifikovali i uhapsili Malića zbog sumnje da je tri sata ranije u Vilsonovoj ulici zapalio mercedes, a koji je potpuno izgorio.

"Požar su lokalizovali vatrogasci Vatrogasne brigade Banjaluka", rekla je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka, dodajući da su ispitali osumnjičenog te da rade na dokumentovanju ovog predmeta.

Stanari stambene zgrade ispred koje je mercedes zapaljen ne znaju puno toga da kažu.

"Pravo da vam kažem, ja sam prvo mislio da je neko slučajno zapalio smeće. Ali, kad sam pogledao kroz prozor, vidio sam da ipak gori auto. Vatrogasci su požar za kratko vrijeme ugasili. Prethodno je plamen kuljao nekoliko metara uvis. Znam li Malića i Mirkovića? Eh... Toliko od mene", rekao je jedan mještanin.

Izvori upućeni u detalje napada kažu da su motiv paljevine neraščišćeni odnosi između napadača i vlasnika mercedesa. Obojica su, naime, već poznati istražiocima po krivičnim djelima koja se odnose na drogu.

Inače, Malić je, sumnja se, tačno sedam dana ranije napao Mirkovića. Tada je, kako ga terete, komšiju uvukao u svoj stan, pretukao ga i oteo mu 100 KM, kao i ključeve od istog mercedesa, a kojim je tada pobjegao. Brzom reakcijom policije mercedes je tada nađen, ali se Mirković njime nakon toga i nije navozao. Malić je, kako otkriva naš izvor blizak istrazi, policiji poznat zbog droge, ali i nanošenja povreda te nasilničkog ponašanja. Mirković je osuđivan kao član kriminalne grupe koja se bavila dilovanjem heriona.

Vatra progutala minibus

Minibus GRAS-a izgorio je u petak u požaru na autobuskom stajalištu na Stupskoj petlji u Sarajevu, a povrijeđenih na svu sreću nije bilo.

Vatra je buknula samo trenutak pošto su iz vozila izašli putnici, i to nakon što se pojavio dim.

"Vatrogasci su stigli za minut, ali nisu mogli mnogo toga učiniti. Koliko je brzo izgorjelo vozilo, govori i to da su unutra ostali i dokumenti i torba vozača, koji je samo 'izletio'", navode svjedoci.

Pretpostavlja se da je do samozapaljenja došlo zbog neispravnih instalacija.

(NEZAVISNE)

Tagovi: