Petrićevac dobija multifunkcionalan objekat

Neuslovna ambulanta, nedostatak vrtića i iznajmljene prostorije mjesne zajednice na Petrićevcu trebalo bi da postanu prošlost, jer je planirano da dogodine počne gradnja objekta čime će sve to biti riješeno.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar rekao je da je za gradnju ovog objekta potrebno oko dva miliona maraka.

„Početak izgradnje objekta jedan je od prioriteta gradske vlasti za narednu godinu. Međutim, pošto je za to potrebno više novca nego što možemo izdvojiti, vjerovatno će biti građen u tri faze, a ima i takvu namjenu - naglasio je Bilčar i dodao da će prioritetna biti gradnja ambulante, jer postojeća nije uslovna.

Prema njegovim riječima, grad je za ove radove planirao da izdvoji oko 200.000 maraka, međutim za prvu fazu im je potrebno oko 800.000 KM, zbog čega pomoć očekuju od nadležnog ministarstva.

„Na lokaciji gdje je planirana gradnja jedan dio zemlje je u privatnom vlasništvu, tako da moramo riješiti imovinsko-pravne odnose da bismo kompletirali parcelu. Predložićemo da vlasniku bude ponuđena zamjenska parcela na drugoj lokaciji, a ne novac“ istakao je Bilčar.

Predsjednik Savjeta MZ Petrićevac Zoran Savanović je rekao da je objekat u kojem trenutno rade ljekari neuslovan, a osim stanovnika Petrićevca zdravstvene usluge tu dobijaju i mještani Motka, te dijela naselja Sunce.

Prema njegovim riječima jedan od značajnijih problema u ovom naselju, koje broji oko 10.000 stanovnika, je i to što nema javnog vrtića.

Jedan od glavnih prioriteta mjesne zajednice Petrićevac za narednu godinu je i rekonstrukcija pojedinih saobraćajnica u ovom naselju, među kojima je Ulica Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića. Ova saobraćajnica jedna je od prometnijih u naselju, a kako kaže Zoran Savanović, uska je i nema trotoar.

Glas Srpske

Tagovi: