''Mali princ'' večeras u Pozorištu mladih (FOTO)

Predstava ''Mali princ'' u režiji Slobodana Perišića iz Banjaluke biće premijerno izvedena večeras, s početkom u 18 časova, u Pozorištu mladih Sarajevo.

Adaptaciju teksta Antoana Sen Egziperija radio je Perišić, scenografi su Marko Bilbija i Monika Ponjavić, a kompozitor je Petar Bilbija. Dramaturgiju potpisuje Segor Hadžagić, kostimograf je Narda Nikšić, a dizajner Furkan Hizir. U predstavi igraju i pjevaju: Mario Drmać, Edhem Husić, Alma Merunka, Edin Avdić i Aldin Tucić.

"U izuzetnoj izvedbi naših glumaca i sa magičnim likovnim elementima, izvrsna režija ovog klasika i bestselera neće ostaviti nijednu generaciju ravnodušnom. Ovo je predstava za djecu, na kojoj u publici očekujemo one koji misle da su odrasli. S ponosom Pozorište mladih danas ima jednu predstavu za sve uzraste, koja će dugoročno ostati zapamćena na našem repertoaru", rekla je Lejla Panjeta, direktorica Pozorišta mladih Sarajevo.

Režiser predstave "Mali princ" Slobodan Perišić je kazao da mi dolazimo na ovaj sve više komplikovani svijet potpuno čisti, bezbrižni, saosjećajni, a da kao takvi odrastanjem upoznajemo svijet i polako prihvatamo njegova pravila.

 

(NEZAVISNE)

Tagovi: