Mrkonjić Grad: Hapšenje zbog ratnih zločina

Po naredbama Suda BiH policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresli su pet objekta na području Mrkonjić Grada, i privremeno oduzeli određenu količinu oružja i vojne opreme.

Pretreseni su objekti koje koriste četiri osobe koje su jutros uhapšene zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo „ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ na području opđtine Donji Vakuf tokom 1995. godine.

Kako javljaju agencije, uhapšeni su Branko Čigoja, Željko Todić, Saša Boškić i Milorad Glamočak iz Mrkonjić Grada.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović poručio je da je novo hapšenje bivših pripadnika Vojske Republike Srpske još jedan dokaz da u BiH postoje dvostruki, nacionalni aršini u utvrđivanju krivice za ratne zločine, prenose agencije.

"Sva četvorica uhapšenih su ugledni građani, domaćini, radni i odgovorni ljudi koji bi se, uvjeren sam, uredno odazvali na poziv tužilaštva", saopštio je Savanović.

On je osudio način njihovog hapšenja kojim se, kako je naveo, nedopustivo i nepotrebno unosi nemir i strah među članove njihovih familija, a kod građana RS izaziva „nezadovoljstvo i otpor prema pravosudnim organima BiH“.

Ž. J. - Agencije

Tagovi: