Banjaluka: Odbornik Kluba Sloboda prelazi u vladajuću stranku?

Stojan Vukajlović, odbornik Kluba Sloboda, mogao bi preći u SNSD, jer se ne slaže s načinom vođenja politike ovog kluba, saznaju ''Nezavisne''.

Vukajlović je mandat u Skupštini grada dobio kao odbornik DNS-a, a napustio je ovu stranku zajedno sa Budimirom Balabanom i Nenadom Šibarevićem.

Stojan Vukajlović juče nije želio da komentariše da li će se priključiti SNSD-u, nego je samo kratko rekao da će i dalje raditi u interesu građana.

Ako bi Vukajlović prešao u SNSD, broj odbornika ove stranke u skupštinskim klupama bio bi 12.

U DNS-u kažu da su otvoreni za razgovore s Vukajlovićem, iako je nedavno napustio ovu stranku i priklonio se Klubu odbornika Sloboda.

"Svakako bismo željeli da u Skupštini grada formiramo klub odbornika, tako da smo otvoreni i za razgovore s Vukajlovićem, ali na njemu je da odluči", kazao je Boran Bosančić, odbornik DNS-a.

Gradonačelnik Igor Radojičić, komentarišući navode naših izvora da bi Vukajlović mogao preći u SNSD, kazao je kratko da je to njegova stvar.

"U gradskoj skupštini je bilo prelazaka iz stranke u stranku, a svako od odbornika se pojedinačno opredjeljuje šta je njegov stav. Odbornici DNS-a su malo silom, malo sticajem okolnosti završili u opoziciji, nisam siguran ni da su oni srećni što su opozicija", kazao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, imenovanjem Zorana Popovića za v.d. direktora "Vodovoda" SNSD je u Skupštini grada ostao bez šefa Kluba odbornika.

"Zoran Popović imenovan je za v.d. direktora 'Vodovoda', tako da više ne može obavljati funkciju odbornika", rekao je Radojičić.

Dodao je da je Aleksandar Buzaković, predsjednik Mladih SNSD-a, sljedeći koji će ući u skupštinske klupe.

"Iduće sedmice razgovoraćemo s našim odbornicima ko bi mogao da bude novi treći šef Kluba odbornika u godini dana", najavio je Radojičić.

Kako saznajmo od izvora bliskih ovoj stranci, koplja se lome između Nenada Talića, Gordane Lihović i Stanislava Palije.

(NEZAVISNE)

Tagovi: