Uprkos povredi, Marina Radosavac dominira borilištem

Karatistkinja Marina Radosavac iz Čelinca izborila se za četvrto mjesto na Balkanskim školskim karate igrama, među 600 učesnika, i uprkos povredi koljena zbog koje godinu dana uopšte nije trenirala.

Takmičenje je održano prošlog vikenda u Novom Sadu i učestvovali su osnovci i srednjoškolci iz devet zemalja Balkana.

Bila sam u reprezentaciji Bosne i Hercegovine i na takmičenju smo bili drugi po brojnosti. Ostvarila sam dvije pobjede nad predstavnicama Srbije, u borbi za finale sam izgubila od drugarice iz reprezentacije, a u borbi za treće mjesto sam porazena od predstavnice Srbije. Po mnogima nejasno i nepravedno, ali šta je tu je. Ovo je odličan rezultat s obzirom na to da sam se tek vratila nakon višestruke povrede koljena", rekla je Marina.

Ova djevojka je u septembu prošle godine imala udes i povrijedila je koljeno, što je primoralo da napravi pauzu. Godinu dana nije trenirala, prvi put posle toga ušla je na „tatami borilište“ i vratila se u Čelinac sa osvojenim četvrtim mjestom.

 

„Postignuti rezultat je više nego odličan, ako se uzme u obzir da smo imali samo tri dana da nađemo novac za opremu i za smještaj. Ipak smo uspjeli da otputujemo i pokažemo šta znamo“, izjavila je Marina.

Ova djevojka-borac kaže da se karateom bavi od pete godine, trenirala je po pet puta sedmično i od omiljenog sporta neće odustati ni kada završi karijeru. Planira da sudi mečeve ili da trenira nove naraštaje.

Marina je, inače, i odlična učenica drugog razreda Ekonomske škole, koja u kolekciji ima 100 medalja osvojenih u borbama, i to uglavnom zlatnih.

Ž. J.

Tagovi: