Novi modni stil ''zarazio'' svijet, a sada drma i Bosnu (FOTO)

Moderne kombinacije za roditelje i djecu - identične! Trend je ovo koji je godinama unazad zastupljen u svijetu, a koji u posljednje vrijeme vjerno prati i BiH. Od cipelica i trakica, do kravatica i haljinica, odjevne su kombinacije koje su postale modno pravilo 21. vijeka za male, ali i za one velike.

Dakle, pravilo je jednostavno - obući se kao mama kraljica, a bebu obući u stilu bebe kraljevskog porijekla!

I dok su pojedini roditelji u BiH već uveliko bili dio stila “naj mame, odnosno naj tate i naj bebe”, nisu rijetki ni oni koji tek planiraju da sebe i svoje nasljednike obraduju identičnim komadom garderobe.

- Nisam za to da se roditelji i djeca oblače u istom tonu svaki dan, ali za neke posebne prilike, to mi je itekako simpatično. Mojoj djevojčici će uskoro prvi rođendan i za taj dan planiram da nas obe iznenadim, odnosno obučem u iste haljinice – kazala je Tanja M.

Glamurozna modna pompa istog stila oblačenja preplavila je i društvene mreže. Na Fejsbuku se, recimo mogu naručiti interesantni komadi odjeće i obuće za mame, odnosno tate i njihove mališane.

Danijela Babić, (31), putem Fejsbuk stranice “Bebi Cipelice MakiMaki” prati ovaj simpatični modni trend.

- Sa radom sam počela pre 5 godina. Prvo sam radila cipelice i trakice za bebe, i suknjice od tila. Uskoro su mame počele naručivati i za sebe suknje od tila i trakice ili rajfove, da bi na rođendanu ili krštenju bile usklađene sa bebama. Nakon toga sam krenula sa odjećom. Većinom su to iste ili slične haljine za mamu i bebu, leptir mašne ili kravate za tatu i sinove. Sada od odjeće većinom radim pamučne majice, haljine, helanke, trenerke, kapice i slično. Narudžbe svakodnevno stižu i tako se prilagođavam – ispričala je Danijela za “EuroBlic”.

Ona je majka troje djece i, kako kaže često radi slične komplete za sebe i djecu. Za sina većinom majica i šorc ili trenerka, a za sebe i curice iste haljine ili tunike.

- Draže mi je kada radim od istih materijala, a drugačije modele, da opet svaka haljinica bude drugačija, a opet u kompletu – kazala je Danijela i dodala da do sada nije naišla na negativne komentare.

- Ljudi se uvijek nasmiju i upute nam kompliment. Ove godine na moru smo imali nekoliko istih kompleta, i zaista divne komentare smo dobili, pogotovo od stranaca – ispričala je ona.

Kravate i leptir mašne, priča su 4 KM, haljine za mamu i bebu su od 45 do 60 KM uglavnom, mada ima i skupljih modela.

- Sve zavisi od materijala i modela. Moda i trendovi su sada zaista raznovrsni i dozvoljavaju slobodu i kreativnost. Mnogi modeli podjednako lijepo izgledaju i na odraslima i na djeci. Lično nisam ljubitelj kada se djeca upakuju u neku odjeću, pa izgledaju kao mali ljudi, ali poštujem svačiji izbor – kaže Danijela na kraju.

(EuroBlic)

Tagovi: