Banjaluka: Prvačići kroz predstavu učili o saobraćaju

U okviru akcije grada "Pazi, pazi, đak po zebri gazi" u sali OŠ "Borisav Stanković" izvedena je predstava "Mirka" za učenike te i OŠ "Ivan Goran Kovačić".

To je edukativna predstava iz oblasti saobraćaja, s ciljem da djeca prvih razreda osnovnih škola na način koji je prilagođen njihovom uzrastu steknu prva znanja i pravila ponašanja u saobraćaju na putu od kuće do škole.

"Takođe, kroz preventivne aktivnosti i realizaciju projekata iz oblasti saobraćaja kontinuirano će se raditi na unapređenju bezbjednosti saobraćaja djece, ali i svih ostalih učesnika u saobraćaju, a samim tim i poboljšanju kvaliteta života u gradu", rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Od početka školske godine ovu edukativnu predstavu su pogledali učenici OŠ "Vuk Karadžić" i njihove područne jedinice iz Česme, OŠ "Aleksa Šantić", OŠ "Dositej Obradović", te osnovci iz Potkozarja, Verića i Mišinog Hana.

Do kraja godine biće organizovano još nekoliko izvođenja ove edukativne predstave kako bi je pogledao što veći broj djece.

(Nezavisne)

Tagovi: