Bajić: Kriv sam za poraz

Pribojavao se trener Igokee Dragan Bajić utakmice sa MZT-om nakon što je njegov tim pobijedio dva legitimna kandidata za titulu ABA lige i taj strah se pokazao kao opravdan.

Aleksandrovčani su poraženi na svom terenu od Makedonaca rezultatom 99:108 u četvrtom kolu regionalnog takmičenja. Iako su gubili tokom većeg dijela utakmice, domaći su imali priliku da dođu do trijumfa kojim bi izbili na prvo mjesto tabele, ali nisu uspjeli da se izbore sa skokom protivnika koji ih je skupio 36, od čega čak 14 u napadu, naspram njihove 24 uhvaćene lopte. Gosti su pogodili 13 trojki iz 26 pokušaja. Bez obzira na sve, imali su šansu za trijumf, ali individualna rješenja u kojima je prednjačio Dezmond Vašington nisu bila najsrećnija.

- Nijednim segmentom igre nismo zaslužili da slavimo. Poslije trijumfa nad Cedevitom govorio sam igračima šta će se desiti ako uđemo u utakmicu sa mišljenjem da ćemo lako pobijediti. Ušli smo jako mekano i na početku utakmice nismo koristili taktičke faulove i nismo bili u bonusu te smo sve lagano dopuštali protivniku. Tokom drugog poluvremena uspjeli smo okrenuti rezultat, ali je presudio ofanzivni skok gostiju. Kada se sve uzme u obzir, smatram da sam najveći krivac za poraz. Nisam uspio da spremim tim za ovu utakmicu iako sam cijele sedmice govorio da će biti težak duel i da nećemo lako dobiti jer mi nikoga ne možemo dobiti lako ako ne igramo sa 100 odsto naših mogućnosti - izjavio je Bajić.

Naglasio je da njegova ekipa nikada nije primila 63 poena u jednom poluvremenu.

- Od kada sam trener nisam doživio da primim toliko poena u jednom poluvremenu. MZT je baš bio šuterski raspoložen i dao nam je 13 trojki. Ovo nam je dobar šamar za budućnost i smatram da se možemo nositi sa svima, ali samo ako dajemo sve od sebe. Poslije pobjeda nad Budućnosti i Cedevitom neki su nas svrstali među konkurente za prva četiri mjesta na tabeli, ali smatram da nemamo kvalitet da se borimo za vrh, već samo za opstanak. Razmišljali smo kako ćemo pobijediti MZT sa 20 poena razlike i biti prvi na tabeli i onda se desi ovakav poraz - rekao je Bajić čiji će tim u subotu gostovati Partizanu.

(GLAS)

Tagovi: