Vozilom pregazio dvogodišnjeg nećaka

Dvogodišnji dječak podlegao je povredama nakon što ga je automobilom udario rođak Đ. M. (36) u Prutačama kod Brčko distrikta.

Tragedija se desila u ponedjeljak oko 16 časova, a prema nezvaničnim informacijama, vozač je "opel omegom" udario nećaka kada je izlazio iz dvorišta na put.

U kobnom trenutku mališan se navodno igrao i trčkarao ispred dvorišta kuće Đ. M. Vidjevši šta se dogodilo, Đ. M. je brzo reagovao i povrijeđenog dječaka odmah prevezao do bolnice. Međutim, nije mu bilo spasa.

Prema riječima komšija, ovo je druga tragedija koja je zadesila tu romsku porodicu. Roditelji stradalog dječaka još se nisu oporavili od gubitka jednog djeteta, a smrt je ponovo okovala njihov dom.

- Stradali mališan i njegov rođak žive u neposrednoj blizini. Porodici nastradalog dječaka prije samo tri mjeseca preminula je beba. Strašna je ova tragedija koja ih je ponovo zadesila i to još u trenutku kada je majka dvogodišnjaka trudna - rekla je jedna od komšinica.

Uviđaj je obavila brčanska policija, pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta. Nisu željeli da daju više informacija jer je riječ o smrti djeteta.

Na putevima u BiH prethodnog dana desilo se nekoliko saobraćajnih nesreća. Milja G. i njena maloljetnja kćerka (17) iz Ribnika povrijeđene su u slijetanju "pežoa" na magistralnom putu u Lugu kod Dervente. Za volanom je bio suprug i otac Dragan G. koji je prošao bez povreda. Oni su iz za sada neutvrđenih razloga sletjeli s puta i udarili u betonski propust. Nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Derventa, povrijeđene su prevezene u dobojsku bolnicu.

"Fijat bravo" sletio je juče oko dva časa u kanjon Velike Usore u Karađorđevoj ulici u Tesliću. Za volanom je bio D. M. i saputnica, koji su srećom prošli bez povreda.

U sudaru "mercedesa" i autobusa preduzeća "Bočac" ispred Narodnog pozorišta u Banjaluci nije bio povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena veća materijalna šteta. Do saobraćajne nesreće je došlo kada je vozilo izlazilo sa pješačke zone, prešlo preko trotoara i udarilo u autobus.

Voz usmrtio muškarca

Branko Džinić (66) iz Špionice poginuo je juče ujutro kada se upravljajući "golfom 3" sudario sa vozom "Željeznica Republike Srpske" na pruzi u neposrednoj blizini Srebrenika, na pružnom prelazu pruge Brčko - Banovići.

- Dežurni ljekar Doma zdravlja Srebrenik konstatovao je smrt, a o događaju je obaviješten kantonalni tužilac. Uviđaj na mjestu nesreće obavila je policija iz Gradačaca - rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Izudin Šarić.

Tagovi: