Banjalučki rukometaš sjajno igra i u 40 godini

Dejan Unčanin i u 40 godini uspješno igra za Borac. Sa pet golova bio je najefikasniji u pobjedi nad Zrinjskim (22:21).

Banjalučani su tako ostvarili drugi trijumf u ligi Bosne i Hecegovine i to na veoma teškom gostovanju u svojevrsnom “Superkupu BiH”. Šampionski tim se revanširao osvajaču Kupa za poraze u Mostaru prošle sezone. Povrede desnih bekova uslovile su veliku minutažu za iskusnog rukometaša.

- Ove sezone nemam problema oko nastupa kao prošle. Jednostavno očekivao sam da budem u timu, brat Bojan mi je nagovijestio tokom priprema, tako da sam prošao kompletne pripreme i bio spreman da pomognem. Doduše ne ovoliko, jer su povrede Komlenovića i Šešića donijele veću minutažu, no ima snage da se odigra kako treba. Trudim se da iskustvom pomognem mladim saigračima i da preuzmem odgovornost kad treba. Osim Ljubišića i mene, u ekipi su pretežno mladi momci, tako da nam je svaki trijumf veoma bitan. Idemo korak po korak i nadamo se najboljem - poručuje Dejan Unčanin.

Borac je do bodova došao u punoj dvorani u Mostaru. Kako se ove sezone ne igra plej-of onda je svaki trijumf na gostovanju veliki korak u borbi za odbranu titule.

- Prošle godine smo izgubili oba meča u Mostaru tako da smo željeli da se revanširamo za poraze. Baš je bila teška utakmica sa dosta oscilacija. Imali smo i četiri gola viška 17:13, ali su se domaći uspjeli vratiti. Moramo priznati da smo na kraju imali i sreće. Sjajnu partiju pružio je golman Bojan Ljubišić (18 odbrana) koji je bio odličan u ključnim momentima. Njegove odbrane dale su nam mogućnost da slavimo i bila je zaista tvrda odbrana. Ako izuzmemo kontre i sedmerce nije postignuto puno golova u pozicionom napadu. Bila je puna dvorana, ali atmosfera je bila odlična. Igrao sam za Zrinjski jednu sezonu i zaista mislim da će ostali rivali teško doći do bodova protiv njih, tako da ovaj trijumf dobija na značaju – dodao je Unčanin.

Već nakon tri kola izdvojile su se najkvalitetnije ekipe na vrhu.

- Uz Vogošću i Izviđač smo jedini neporaženi i idemo utakmicu po utakmicu. Gledajući mečeve, ekipa iz Ljubuškog je prvi favorit prvenstva, a na nama je da dižemo formu i napredujemo te pravimo okosnicu tima od domaćih igrača. Na dobrom smo putu- rekao je Unčanin.

Rezultati 3. kola: Bosna (V) – Konjuh 28:24, Slavija – Goražde 30:28, Kakanj – Bosna (S) 44:38, Izviđač – Sloga 33:24, Zrinjski – Borac 21:22, Vogošća – Derventa 26:23, Slobodna je bila ekipa Maglaja.

Plasman: Vogošća 9, Izviđač 9, Borac 6, Zrinjski 6, Slavija 6, Konjuh 3, Sloga 3, Bosna(V) 3, Kakanj 3, Maglaj 3, Bosna (S) 3, Goražde 0, Derventa 0.

(Blic)

Tagovi: