Gologuza djevojka objasnila: ''Požurila sam po vruće kifle i zaboravila da se obučem''

Jučerašnji dan u Banjaluci protekao je u znaku misteriozne djevojke koja se u pola noći u poznatoj pekari pojavila obučena samo u donji veš.

Vijest se kao kuga proširila po cijelom gradu, a posramljena djevojka je ostala uskraćena za priliku da Banjalučanima pruži adekvatno objašnjenje za svoj postupak.

Upravo to je razlog zašto se obratila našem portalu. Naime, ona je poslala pismo naslovljeno na redakciju 50 nijansi pive, a sadržaj pisma prenosimo u cjelosti:

„Poštovana Redakcijo,

Pišem Vam u nadi da ćete mi pomoći. Jako sam tužna i posramljena. Prvi put sam u Vašem gradu, i sasvim nenadano, moja turistička posjeta se pretvorila u noćnu moru. Imam neizmjernu želju da objasnim šta se zapravo desilo u noći sa utorka na srijedu.

Naime, ja jako volim kifle, a posebno ako su tople. U Banjaluku sam došla turistički. Šetajući, naišla sam na Tržnicu i jednu predivnu baku koja prodaje domaći ajvar. Obradovala sam se i kupila ga, jer sam na internetu još prošle godine pročitala da se najbolji pravi baš ovdje. Nakon kupovine, ajvar sam ostavila u hotelskoj sobi, a zatim otišla još malo prošetati i razgledati grad. U gradu mi je bilo jako zanimljivo, upoznala sam mnogo srdačnih ljudi.

Kada sam došla u hotel, raspremila sam se za spavanje, međutim nisam mogla zaspati. Kroz prozor hotela ulazio je slatkasti miris i ispunio sobu. Shvatila sam, kako je vrijeme proletjelo, a ja zaboravila da večeram – jako sam ogladnjela. Uhvatila me panika. Sjetila sam se ajvara, međutim, nisam imala ni hljeba. Onda su mi na pamet pale tople kifle i činjenica da ih obožavam, te da sjajno idu uz ajvar. U panici od gladi sam ustala i odjurila u pekaru, a onda je nastao haos. Radnice su počele da vrište i urliču, da me zagrću krpama i pregačama, a ja sam tek onda shvatila da sam iz sobe na ulicu sišla u donjem vešu.

Nadam se da ćete razumjeti da je sve ovo jedan veliki nesporazum i slučajnost.

P.S. Ajvar je odličan, a kifle nažalost nisam uspjela kupiti jer nisam imala novčanik u džepu, tačnije – vešu. Ni policajci koji su došli da intervenišu nisu htjeli da mi ih kupe, ali ne zamjeram.

Srdačan pozdrav i svako dobro!“

Tekst je satiričnog karaktera i preuzet je sa portala 50nijansipive.com

Tagovi: