Pokajnik Novo Grujić: Žao mi je zbog teških riječi

Direktor Regionalne deponije ''Depot'' Novo Grujić poslao je medijima saopštenje pobjedonosnog naslova ''Ostajem u DNS'', u kojem navodi da žali zbog teških riječi koje su izgovorene u proteklom periodu i izvinjava se ako je nekome u stranci povrijedio osjećanja.

Novo Grujić bio je uz trojku – Budimir Blaban, Nenad Šibarević i Stojan Vukajlović, odbornike DNS, koji se pobunili u gradskom odboru stranke jer su smatrali da im pripada više vlasti, pa su na sebe navukli gnjev predsjednika GO DNS Nedeljka Čubrilovića.

Te nemire su prenijeli i u Skupštinu grada Banjaluka, pokušavajući da oslabe vladajuću koliciju i pojedine odbornike prevuku na svoju stranu, te tako ojačaju pregovaračku poziciju pred gradonačelnikom, što ih je koštalo isključenja iz stranke.

Sudeći po saopštenju koje je danas poslao, Grujić se odrekao pobunjenika i pokajao zbog nevjerstva DNS-u.

Svjestan sam da je u proteklom periodu bilo teških riječi i ovom prilikom ističem da zbog istih izražavam žaljenje jer smatram da su one bile samo odraz trenutnog nerazumjevanja – navodi Grujić u saopštenju.

Dodaje „da se to svakako ne može tumačiti kao bilo kakvo stvaranje razdora koje bi poremetilo stranačko razumevananje i saradnju“.

– Ukoliko pak ima onih koje su moje riječi povredile, mislim prije svega na rukovodstvo gradskog odbora DNS Banjaluka, ističem da mu je žao zbog toga i da sam ubjeđen da se takve situacije neće ponoviti u budućnosti – napisao je Grujić.

Ističe da će najbolji pokazatelj stranačkog jedinsta biti predan rad u stranci, ostvarenje dobrog rezultata i njegov lični doprinos u narednoj izbornoj kampanji DNS.

– Uprkos svim previranjima i svemu što se u proteklih nekoliko mjeseci desilo u gradskom odboru DNS-a želim da i dalje ostanem aktivni član ove stranke. Vjerujem da to znaju i u vrhu stranke – ističe Grujić u pokajničkom saopštenju.

Inače, u jeku previranja u DNS-u kada je bilo govora o tome da je i Grujić na izlaznim vratima, istekao mu je i mandat direktora „Depota“.

Međutim, u avgustu je ponovo imenovan na ovu funkciju, ali pod sumnjivim okolnostima. Bio je drugoplasirani, a Nadzorni odbor ga je ipak vratio u fotelju, zbog čega je i gradonačelnik naredio da se ispitaju okolnosti ovakvog imenovanja.

Sudeći po tonu saopštenja koje je poslao, Grujić se i kaje i nada da mu kolicioni partneri koje je pokušao da izigra neće oduzeti fotelju.

(EuroBlic)

Tagovi: