Prohodna staza od Srpskih toplica do Trešnjika

Staza od Srpskih toplica do izletišta Trešnjik, koju su prije nekoliko mjeseci počela uređivati četiri člana Planinarskog kluba ''Summit'', prohodna je za građane.

Prema riječima Miroslava Trivića, člana PK ''Summit'', u potpunoj funkciji biće do polovine oktobra, kada bi ovaj rekreativni pravac trebalo da bude proširen i obilježen.  

"Pošto niko godinama nije imao sluha za uređenje ove staze, odlučili smo da je sredimo, a pomoć smo dobili od Fonda za zaštitu životne sredine", kaže Trivić.

Dodaje da je najzahtjevnije bilo krčenje grana i drveća koje se nadvilo nad najvažnijom stazom koja spaja Srpske toplice i Trešnjik.

Dodao je da očekuju da im neke firme pomognu da postave klupe pored staze.

Tihomir Dakić, član Inicijative građana "Rekreativna zona", rekao je da su pojedina udruženja prepoznala potrebu za održavanjem šumskih puteva oko grada.

"Staza vodi do izvora termalne vode i zbog toga je neophodno njeno bolje uređenje kako bi se  poboljšala rekreacija sugrađana", kazao je Dakić.

Nikola Soković, član Biciklističkog kluba "Summit", rekao je da u okolini Manjače i Suturlije ima mnogo rekreativnih staza koje nisu dovoljno promovisane.

(NEZAVISNE)

Tagovi: