Banjaluka dobila privatnu hiruršku bolnicu

U Banjaluci je otvorena Specijalna hirurška bolnica "Dr Kostić". Pružaće usluge iz svih hirurških oblasti, osim kardio-hirurgije.

Razvoj zdravstvenih kapaciteta sa najsavremenijom opremom doprinosi zdravstvu Srpske, poručio je, na svečanom otvaranju, predsjednik Republike.

Novootvorena bolnica pružaće hirurške usluge iz više oblasti, posebno potrebne pacijentima sa tegobama probavnog sistema. Trenutno zapošljava 10 radnika, od kojih troje sa Biroa za zapošljavanje. Taj broj u narednih nekoliko mjeseci namjeravaju da udvostruče. Počinju u ponedjeljak.

- Riječ je o novoj opremi, tehnologija je stara nekoliko mjeseci. Interes je da pacijentima što prije dođemo do dijagnoze, tačne dijagnoze, da pravovremeno liječimo - rekao je ljekar i vlasnik Specijalna hirurška bolnice "Dr Kostić" Dragan Kostić.

Očekuju saradnju sa Fondom zdravstvenog osiguranja. Srpska podržava i privatnu inicijativu u zdravstvu. Konkurencija u ovoj oblasti je dobrodošla, ističe predsjednik Srpske.

- Srpska je davno izjednačila status javnog i privatnog zdravstvenog sektora, te da vjeruje da će ova bolnica podići zdravstvenu uslugu na viši nivo, što je veoma važno za nas - naglasio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

- Ovakvom jednom moderno savremeno opremljenom bolnicom pohvalili bi se i veliki evropski centri - dodao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Svečanom otvaranju bolnice prisustvovali su premijerka Željka Cvijanović, ministri i brojni ljekari.

(RTRS)

Tagovi: