Dodik službenim avionom išao na utakmicu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik letio je službenim avionom u Tursku, na finalnu utakmicu Evropskog prvenstva u košarci.

Jedan od sajtova koji evidentira letove civilnih aviona širom svijeta zabilježio je let ''cesne'' u vlasništvu Republike Srpske od Istanbula do Banjaluke.

Poznato je da su kamere 17. septembra zabilježile prisustvo Dodika na tribinama arene u kojoj se igralo veliko finale.

Prema podacima “EuroBlica”, predsjediku RS se, nakon što je Srbija protiv Slovenije osvojila srebrnu medalju, nije žurilo nazad u Srpsku. Avion se u Banjaluku vratio tek nakon prespavane noći, danas prijepodne. Dodik je u Tursku letio privatno, a po povratku je srebrnim “orlovima” uputio čestitku u svoje i u ime građana RS.

Inače, Dodik je veliki zaljubljenik u košarku i svaku priliku koristi da i sam stane s loptom pod koš. Međutim, on je istovremeno veliki protivnik turske politike u BiH, koju smatra “remetilačkim faktorom” jer stoji samo na strani Bošnjaka. Ipak, na takve stavove je predsjednik Srpske očigledno zaboravio dok je na turskoj teritoriji uživao u vrhunskoj košarci.

Podsjećamo, turske vlasti u aprilu 2015. nisu dozvolile Dodiku da u službenom avionu RS preleti njihovu teritoriju, u namjeri da u Jermeniji prisustvuju obilježavanju godišnjice genocida nad Jermenima.

Ovaj put nije bilo nesporazuma – ni na nebu, ni na zemlji.

(EuroBlic)

Tagovi: