Starčevica dobija još jedan gradski servis, vozači lakše do registracije

Vozači će već za koji mjesec moći da svoja vozila registruju i u naselju Starčevica, pored već postojeće lokacije u sjedištu Policijske uprave. Time će, kako se očekuje, biti riješen hronični problem sa gužvama na šalterima za registraciju vozila.

Na rješenju ovog problema zajednički su radile gradske vlasti, Policijska uprava Banja Luka i osiguravajuće kuće. Još prije nekoliko godina, stanovnici našeg najvećeg naselja dobili su mogućnost da sve potrebne dokumente gradskih organa dobiju u izdvojenom odjeljenju kancalrije 16.

Od sada, na Starčevici će moći i da registruju vozila.

Načelnik Policijske uprave Željko Spasojević kaže da je analiziranjem trenutnog stanja u oblasti registracije vozila kao osnovni problem, identifikovan kontinuiran porast broja zahtjeva građana za ostvarivanjem prava na ovu uslugu.

Sam postupak registracije vozila za područje Banje Luke, obavlja na za to predviđenoj lokaciji,  u objektu Policijske uprave. Zbog povremenog nastajanja gužvi, rukovodstvo Policisjke uprave je, u koordinaciji sa Gradskom upravom, zajednički pristupilo iznalaženju rješenja ovog problema- rekao je Spasojević.

Sa ciljem rješenja ovog problema, Gradska uprava će na narednoj sjednici Skupštine grada, predložiti da se Ministarstvu unutrašnjih poslova, dodijeli poslovni prostor koji se nalazi u naselju Starčevica, radi stavljanja u funkciju još jedne lokacije na kojoj će organizovati poslovi registracije vozila.

Prema Odluci o dodjeli poslovnog prostora u zakup – pod posebnim uslovima, MUP-u bi bio dodijeljen prostor u Ulici Jug Bogdana broj 6, površine 108,25 metara kvadratnih, koji je u prethodnom periodu koristio Centar za razvoj poljoprivrede i sela.

Predsjednik Udruženja osiguravajućih društava RS Milomir Durmić pozdravio je odluku o otvaranju još jednog prostora za registraciju vozila, ističući da su i osiguranja imala velikih problema zbog hroničnih gužvi.

– Osiguravajuće kuće nude kompletne usluge svojim klijentima, što podrazumjeva da, između ostalog, vrše registracije vozila za njih. U poslednje dvije godine gužve su bile velike i to nam je otežavalo rad, te smo od Policijske uprave tražili da riješi ovaj problem. Otvaranjem nove kancelartije i povećanjem broja radnika biće nam olakšan naš posao, a i građanima će biti puno jednostavnije i brže da registruju svoje vozilo – navodi Durmić.

Tagovi: