Sjajna ideja dr Vladimira Radića: Do zdravih zubića za 10 KM

Po ugledu na zemlje Evropske unije, gdje je zdravlje dječijih zubića na prvom mjestu, stomatološka ambulanta "Dr Vladimir Radić" iz Banjaluke roditeljima nudi mogućnost da uplatom simboličnih deset maraka svakog mjeseca brigu o zubima osnovaca prepuste njihovom stručnom timu.

Na ovaj korak stomatolog i vlasnik ove ambulante, koja ordinira već četiri godine, Vladimir Radić odlučio se zbog slabe brige o zubićima djece, u šta se uvjerio, kaže, više puta prilikom sistematskog pregleda prvačića pred polazak u školu.

Njegova ideja je da roditelji mjesečno na račun ambulante uplate deset maraka, a djeca bi od prvog do devetog razreda svih 30 dana imala besplatne usluge, i to popravke, vađenje mliječnih zuba i fluorizacija zuba, skidanje kamenca, kao i sve preventivne usluge.

- Ovu moju ideju pozdravili su, između ostalih, mnogi direktori škola, ali i nekolicina roditelja - kazao je Radić.

Dodao je da je njihov cilj, osim zdravih zubića, da mališani prevaziđu strah od odlaska kod zubara.

- Moja zamisao nema nikakve ekonomske opravdanosti. Kolege iz drugih ordinacija su rekle da je ideja besmislena, jer su djeca specifična kategorija i zahtijevaju posebnu pažnju i puno vremena. Uprkos tome, meni je mnogo stalo do dječijih zubića, jer je jako tužno vidjeti da osmogodišnjak ima pokvarene stalne zube, koji su za vađenje - kazao je Radić i dodao da je mnogo takvih primjera.

Ističe da najmlađim pacijentima posvećuje veliku pažnju.

- Sa mališanima kad dođu kod mene, prvih pola sata pa i više provedem u upoznavanju i obilasku ambulante, kao i u igri. Česti su mi gosti i mališani iz okolnih gradova, čiji su roditelji prepoznali kvalitet naših usluga - kazao je Radić čija ambulanta vrvi od dječijih crteža sa posvetom.

Sa djecom je, dodaje, doživljaj raditi.

- Gotovo da nema djeteta čiju pažnju ne privuče zlatni zub koji u ambulanti stoji kao ukras. Stalno zapitkuju šta je to, da li mogu oni da ga stave. Ono što će mi zauvijek ostati u sjećanju je sedmogodišnji dječak koga majka poslije svake intervencije nagrađuje, a njegov izbor je uvijek neka knjiga - ispričao je Radić.

Ambulanta

Stomatološka ambulanta "Dr Vladimir Radić" smještena je neposredno uz banjalučku Gimnaziju. Ova ordinacija ima drugačiji koncept diferenciranih i ekskluzivnih tretmana i jedna je od rijetkih koja primjenjuje potpuno personalizovan pristup oralnom zdravlju i zubnoj estetici. Ambulanta pruža usluge iz oblasti estetske stomatologije, liječenja i popravke zuba, oralne hirurgije i implantologije, protetike, ortodoncije, dječije i preventivne stomatologije. Više informacija o uslugama zainteresovani mogu dobiti na broj telefona +387 65 612 751.

(Glas)

Tagovi: