Banjalučki odbojkaši počeli sa pripremama

Odbojkaši Borca počeli su sa pripremama za novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u kojoj imaju visoke ambicije, plasman među prvih šest ekipa.

Trener Borca Mišo Marjanović ističe da će se cele pripreme održati u Banjaluci, a uveren je da njegova ekipa ima kvalitet za gornji deo tabele.

-U jutarnjim časovima radimo na Gradskom stadionu, večernji treninzi su u dvorani „Borik“ i ovde ćemo odraditi celokupne pripreme. Podmladili smo ekipu u velikoj meri i nadam se da će nas poslužiti zdravlje. Ove godine imamo visoke ambicije, opstanak više nije cilj kao prethodne sezone. Mislim da moramo pomeriti granice i mislim da imamo snage za plasman među prve četiri ekipe. Imamo kostur ekipe iz prošle sezone, pojačali smo se sa nekoliko mladih igrača sa kojima mnogo treba da se radi jer imaju mnogo talenta – rekao je Marjanović.

Jedan od iskusnijih igrača Davor Džombić takođe veruje da njegovu ekipu očekuje uspešnija sezona od prethodne u kojoj je osvojeno deveto mesto.

- Atmosfera u ekipi je sjajna, imamo mlad igrački kadar koji je željan dokazivanja i verujem da ćemo kroz tri sedmice biti na takmičarskom nivou – rekao je Džombić.

Srđan Marjanović, predsednik OK Borca istakao je da nova uprava čini sve da ostvari što bolje uslove za rad.

-Nakon završetka sezone u upravi našeg kluba došlo je do promena, na Skupštini sam ja izabran za novog predsednika, izabran je novi Upravni odbor u koji je ušlo nekoliko mladih igrača. Ovo svakako predstavlja neku novu energiju koju ćemo pokušati uneti u klub. Imali smo nekih mesec dana da pripremimo početak priprema. Mi smo uspeli stvoriti određene uslove za rad, a svakako nam je cilj da napravimo dobre rezultate u budućnosti i da afirmišemo i popularizujemo sport u našem gradu – rekao je Marjanović.

Igrački kadar

Davorin Vranješ, Aleksa Pecelj, Marko Amanović, Momčilo Sužnjević, Nikola Radonjić, Srđan Kojadinović, Borko Ilić, Aleksandar Popović, Miloš Popović, Srđan Božić, Srđan Milisavac, Vladimir Knežić, Stefan Kisić, Milivoj Turjanjanin, Njegoš Kovačević, Davor Džombić, Milan Mitrinović, Mladen Makivić, Nikola Popović.

(Blic)

Tagovi: