U NS RS dvadeset sekretara

U Narodnoj skupštini Republike Srpske zaposleno je dvadeset sekretara. Iz Skupštine uvjeravaju da taj broj nije veliki, jer sekretari rade, kako kažu, ogroman posao.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske zaposleno je dvadeset sekretara. Jedan generalni i devetnaest sekretara odbora. U odnosu na dvadeset i dva stalna radna tijela zaposleno je 19 sekretara, pa je jasno da sekretari pokrivaju više od jednog radnog mjesta, saopštili su nedavno iz Narodne skupštine.

Plate sekretara u republičkom parlamentu su od 1.300 do 1.700 maraka. Svaki sekretar ima više nego dovoljno posla, slažu se i poslanici opozicije.

Sistematizacijom radnih mjesta u Narodnoj skupštini Republike Srpske predviđeno je ukupno 120 radnih mjesta izvršilaca, a trenutno je od predviđenog broja zaposleno 83.

Iz Skupštine tvrde da devetnaest sekretara odbora obavlja tridesetak poslova predviđenih sistematizacijom radnih mjesta. Poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak tvrdi da nije toliki problem u broju sekretara, već u efikasnosti skupštinskih odbora.

Inače, broj službenika u Narodnoj skupštini je u posljednjih deset godina udvostručen. Sa 40 iz 2006. došlo se do 83 u ovoj godini.

(BN)

Tagovi: