Počela gradnja vodovoda u Prištinskoj ulici

Izgradnja sekundarne vodovodne mreže, dužine oko 760 metara, u Prištinskoj ulici u Dervišima počela je danas, a početku radova prisustvovao je i gradonačelnik Igor Radojičić.

Izgradnjom ove mreže veliki broj mještana će dobiti vodu, čime će biti riješen, kako kažu, gorući problem ovog naselja.

"Rješenje vodosnabdijevanja će nam mnogo značiti jer ćemo imati bolji pritisak. Morali smo da na smjenu sa komšijama koristimo vodu, jer ako komšija uključi veš-mašinu, onda neko drugi ne može da uradi šta treba, i to nam predstavlja veliki problem", kaže Rada Krivošija, mještanka ove ulice.

Milka Ćosić, koja takođe živi u ovoj ulici, kaže da deset godina, otkad se doselila ovdje, nema vode i snalaze se kako znaju.

Radojičić je istakao da je ovo nastavak radova na vodovodnoj mreži, te da su radovi nedavno izvođeni i u Podgoričkoj ulici.

"Vodovodna mreža će imati tri kraka, dužine preko 700 metara, a vrijednost radova je preko 50.000 KM", rekao je Radojičić.

Dodao je da će ovim projektom građanima koji su imali improvizovane priključke i onima koji nisu imali vodu biti riješeno snabdijevanje vodom.

"Razgovarao sam sa građanima i o nekim drugim komunalnim pitanjima i imali smo priliku da se na licu mjesta dogovorimo koji su prioriteti za budući posao", zaključio je Radojičić.

Jedan od najvećih problema mještana ove ulice je i nedostatak rasvjete.

"Djeca se ne smiju vraćati sama iz škole jer je mračno", kazala je mještanka Borka Gajić.

Radojičić je najavio da će ovaj problem biti riješen naredne godine.

(NEZAVISNE)

Tagovi: