I Mićo Mićić kupuje audi od 125 hiljada maraka

Poslije ministara, automobilska groznica zahvatila je i graodnačelnika Bijeljine. Mićo Mićić odlučio je da se počasti novim audijem od skoro 125 hiljada maraka.

Ta odluka osvanula je u bijeljinskom Službenom glasniku, a podvedena je pod neplanirane nabavke. Skupocjeni četvorotočkaš trebalo bi da stigne do kraja ovog mjeseca, i to iz Banjaluke. Dok je Mićić nedostupan da objasni zašto mu treba tako skupa limuzina, u njegovu odbranu stao je prvi čovjek bijeljinske Skupštine.

“Gradonačelnik ima jednog audija starog i sad je u toku zamjena tog auta za novo. Bila je planirana za 2017. godinu tako da nije to ništa sporno što se tiče toga”, rekao je predsjednik Skupštine grada Slaviša Marković.

Marković ne otkriva koliko automobila ima Mićićev vozni park. Obrazloženje “staro za novo” nije umirilo bijeljinsku opoziciju. SNSD-ovci su se već angažovali na društvenim mrežama i krenuli u ofanzivu. Tako su prepisali oproban recept banjalučkih opozicionara, objavivši odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača, uz komentar da se Mićić priprema za predizbornu kampanju i kandidaturu za predsjednika.

“Ja sam, kao i svi građani ovog grada, zgrožen tom činjenicom, da se kupuje automobil, iako imamo saznanje da je gradonačelnik kupio prošle godine automobil iznosa većeg od 100.000 KM”, rekao je predsjednik SNSD-a Nedeljko Ćorić.

Već su se pobunili i u Restartu Srpska. Na društvenoj mreži najavili su i proteste u Bijeljini, ukoliko Mićić ne povuče odluku o kupovini novog audija. Paljbu na Mićića osuo je i PDP-ov banjalučki odbornik, Draško Stanivuković. Ne slaže sa svojim partijskim kolegama iz Bijeljine, koji dijele vlast sa SDS-ovim gradonačelnikom.

“Dobro gospodo, imate pravo da kupite auto od 20-30 hiljada maraka, vi, koji predstavljate vlast u lokalnoj samoupravi, preko toga doplatite od vaših para, pa se onda bahatite, vozite, kupujte, imajte navigacije, imajte televizore i šta god želite u svojim automobilima”, rekao je odbornik PDP-a u Sklupštini grada Banjaluka Draško Stanivuković.

Samo u posljednja dva mjeseca, tri ministra i jedan gradonačelnik na četvorotočkaše su potrošili više od pola miliona maraka. Taj novac iskeširan je iz republičkog i opštinskog budžeta, koji pune građani širom RS.

(ATV)

Tagovi: