Otvorena šesta ''Programerijada'' u Banjaluci

U banjalučkoj Gimnaziji otvorena je šesta ''Programerijada'', manifestacija na kojoj učestvuje 20 učenika iz Republike Srpske koji su pokazali najbolje znanje na republičkom takmičenju iz informatike.

Tokom pet dana, uz predavanja i rad na programima, mladi informatičari posjetiće i neke od domaćih kompanija koje se bave ovom djelatnošću.

Po šesti put u banjalučkoj Gimnaziji okupljaju se učenici srednjih škola Srpske pred kojima je svijetla budućnost u svijetu programiranja.

Sticanje novog iskustva i novih znanja iz oblasti informatike očekuje Јovan Stoiljković, učenik trećeg razreda banjalučke Gimnazije.

- Očekujem da naučim nešto novo što se tiče neuronskih mreža i naravno očekujem dobro druženje,. Okupili smo se da se družimo i da učimo, kaže Јovan.

Tokom pet dana, koliko će da traje kamp, mladi informatičari imaće priliku da uče o vještačkoj inteligenciji i elektromašinskim disciplinama.

- Vjerujem da će imati šta naučiti. Poslije će posjetiti neke kompanije. Pobrinućemo se da im bude zanimljivo i zabavno jer će imati i atraktivan vannastavni program, istakao je direktor Gimnazije, Zoran Pejašinović.

Branko Blanuša, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci, rekao je da će primiti učenike na ETF da im kažu neke osnovne informacije o fakultetu, kako izgleda organizacija , da vide laboratorije i opremu.

Šestu Programersijadu organizovali su banjalučka Gimnazija i Društvo za njegovanje tradicije Gimanzije "Gaudeamus".

(RTRS)

Tagovi: