Petrićevac: Grade obornisku kanalizaciju

Gradonačelnik Igor Radojičić, ozvaničio je danas početak radova na izgradnji oborinske kanalizacije u ogranku Ulice Eugena Kumičića, u MZ Petrićevac. 

- Riječ je o izgradnji oborinske kanalizacije u dužini od 235 metara. Ugovorena vrijednost radova iznosi 41.000 KM, a preduzeće „Unijat-M“ iz  Prijedora ima rok od 60 dana da ih završi - rekao je gradonačelnik Radojičić.

Završetkom ovog projekta biće nastavljen krak oborinske kanalizacije iz Ulice Ivana Kukuljevića preko Ulice Eugena Kumičića do potoka Podstranac i spriječeno izlijevanje oborinskih voda u privatne parcele u ovom dijelu naselja.

Ovom prilikom, gradonačelnik Radojičić najavio je realizaciju još nekih infrastrukturnih projekata u ovoj mjesnoj zajednici.

- Sa društveno odgovornim kompanijama pregovaramo da se u ovom naselju izgradi još jedno dječije igralište. Takođe, izmjenama regulacionog plana predviđena je gradnja jednog objekta društvene namjene, a čini se da je izgradnja nove ambulante prioritet i sada razmatramo da se ide u njeno projektovanje - istakao je Radojičić.

 

Tagovi: