SIPA hapsi na području Brčko distrikta

Više lica uhapšeno je na području Brčko distrikta i Tuzlanskog kantona u akciji SIPA i policije Brčko distrikta, zbog sumnje da su učestvovali u krijumčarenju i prodaji većih količina opojnih droga.

 

Pretresi se vrše na više lokacija po nalogu Tužilaštva BiH, a akcija je počela u ranim jutarnjim časovima. Meta akcije su osumnjičeni sa područja Brčko distrikta BiH, koji su pod istragom da su kao organizovana kriminalna grupa vršili krijumčarenje i dalje rasparčavanje i prodaju veće količine opojnih droga na području BiH, među kojima su heroin, kokain i marihuana.

 

Prema prikupljenim dokazima opojna droga je na područje BiH, odnosno Brčko distrikta, krijumčarena uglavnom sa područja Republike Srbije, a osumnjičeni su bili učesnici u daljem krijumčarenju i narko-dilerskoj mreži prema BiH i inostranstvu.

Nakon izvršenih pretresa i lišenja slobode osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će ih ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u vezi sa prijedlozima za mjere pritvora ili mjere zabrane.

 

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim i bezbjednosnim agencijama u BiH i susjednim zemljama, učestvuje u aktivnostima u borbi protiv međunarodnog krijumčarenja opojnih droga.

 

(NEZAVISNE)

 

Tagovi: