Košarkaši Igokee pale motore

 Aktuelni šampion BiH danas će krenuti sa pripremama za iduću sezonu u kojoj je očekuju novi, veliki izazovi prije svega u ABA ligi gdje su prošle sezone napravili fenomenalan rezultat osvajanjem petog mjesta na tabeli.

Rezultatska ljestvica je postavljena visoko i sigurno je da navijači očekuju da ekipa ostane bar na približnom nivou što će biti veoma teško jer je liga smanjena sa 14 na 12 ekipa i samim tim je povećan kvalitet timova. Igokea nije mnogo mijenjala ekipu tokom ljeta i zadržala je okosnicu ekipe. Ugovore su imali kapiten Vuk Radivojević, Robert Rikić i Darko Talić dok su saradnju produžili Đorđe Milošević, Danilo Šibalić i Stefan Glogovac, a kao pojačanja su stigli Marko Ljubičić, Nikola Jevtović, Nikola Gajić i Dezmond Vašington. Ekipi će biti priključena i tri juniora koja su prošle sezone osvojila titulu u BiH, a to su Aljoša Janković, Dalibor Ilić i Nemanja Nikolić.

- Već danas krećemo sa treninzima i imaćemo dovoljno vremena da se uigramo do početka nove sezone koja će biti prepuna izazova za nas. Vjerujem da smo sklopili dobar tim koji će biti u stanju da odgovori svim izazovima u regionalnom takmičenju dok je osnovni cilj u BiH odbrana titule - rekao je trener Aleksandrovčana Dragan Bajić.

Naglasio je da će sve pripreme biti obavljene u Laktašima kao i da očekuje sve igrače da se pojave na prvom treningu.

- Radićemo u dvorani i na stadionu te ćemo samo pojedine kontrolne utakmice igrati van Laktaša. Vjerujem da će svi košarkaši stići na prozivku, a među njima su Gajić, Glogovac i Talić koji su protekli period proveli sa reprezentacijom BiH na pripremama i pretkvalifikacioniim utakmicama za Svjetsko prvenstvo. Mislim da oni neće putovati na preostala dva susreta te će odmah krenuti da rade sa nama - istakao je Bajić.

Odlasci

U odnosu na prošlogodišnji tim neće biti Džejmsa Robinsona koji je otišao u njemački Bajrojt, Blaž Mahkovic se vratio u Sloveniju gdje će nastupati za Helios Domžale, Nikola Pešaković igraće za čačanski Borac dok je Miroslav Pašajlić u potrazi za novim klubom, a uprava tima nije ponudila novu saradnju Drašku Albijaniću.

(GLAS)

Tagovi: