Novo Grujić odbranio fotelju u DEPOT-u, Radojičić traži istragu

Novo Grujić ostaje direktor DEPOT-a. Sama po sebi, ta vijest možda i nije toliko interesantna, ali pozadina i te kako jeste.

Na kraju je ispalo da se banjalučki DNS uzalud raspao, jer je Novo Grujić odbranio fotelju direktora regionalne deponije DEPOT. Na opšte iznenađenje, kadar blizak smijenjenom predsjedniku Skupštine grada dobio je novi mandat, iako nema podršku gradskih vlasti.

“Poslali su komisiju da me smijeni, ali pravda je pobjedila”, poručuje novi-stari direktor, iako je, po ocjeni te komisije, bio na drugom mjestu.

“Prvoplasirani kandidat imao je podršku banjalućkog DNS-a, ali je Nadzorni odbor opet imenovao mene”, kaže slavodobitno Novo Grujić, jer njegov protivkandidat nije imao odgovarajuću stručnu spremu.

“Čovjek je dobio veći broj bodova, ali trebali su za njega završiti još jednu godinu fakulteta, da ima 240 ECTS bodova. Ko stoj iza njega? Stoji kum Nedeljko Čubrilović, koji je meni obećao davnih dana, kada sam osvojio odbornički mandat, da ću i dalje da ostanem direktor DEPOT-a, a sad me je, jednostavno, izradio i prevario”, kaže Novo Grujić, direktor DEPOT-a.

Nedeljko Čubrilović danas je bio nedostupan za komentar, a u banjalučkom DNS-u odlučili su da se ne oglašavaju.

Razočarenje zato nije krio gradonačelnik Banjaluke, koji još čeka da mu komisija dostavi izvještaj i objasni šta se desilo. Nadzorni odbor imenovao je Grujića većinom glasova 2:1, jer su članovi iz Prnjavora i Gradiške preglasali predstavnika grada Banjaluka.

“Sačekaćemo kompletan izvještaj šta se tamo dešavalo. Ima nekih neobičnih stvari, pa ne bih u startu komentarisao. Tačno je da je predstavnik Banjaluke u DEPOT-u preglasan. Vrlo neobična situacija. Zato kažem – čekam puni izvještaj o tome šta se tamo dešavalo”, kaže Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Do preglasavanja je došlo jer je smjena Grujića očigledno zakazana prerano, a članovima Nadzornog odbora iz Prnjavora i Gradiške tek za mjesec dana ističe mandat.

Načelnik Prnjavora kaže da je namjeravao da podrži Radojičićev prijedlog, ali nije imao nikakvog uticaja na člana koga je postavila bivša vlast SDS-a. Isti slučaj je, kaže, i sa predstavnikom opštine Gradiška.

Novi nadzorni odbor, kad se formira, može da razriješi Grujića, ali mora da nađe dobar razlog.

“Neka me smijene sutra, ali je pravda pobijedila. To je najbitnija stvar u svoj ovoj priči – pravda je pobijedila. Kako će sad biti onima što su im nalogodavci dali nalog da me unište, da me smijene, to neka njima njihovi šefovi kažu”, poručuje Novo Grujić.

Zbog direktorske fotelje u DEPOT-u na kraju je puklo u banjalučkom DNS-u, jer su na sve tri rukovodeće pozicije koje drži ova stranka sjedili kadrovi bliski Budimiru Balabanu. Nakon sjmjene Vere Sladojević, ostaje da se vidi šta će biti sa direktorom Turističke organizacije.

(ATV)

Tagovi: