Novo Grujić novi stari direktor DEPOT-a

Novo Grujić ponovo je imenovan za direktora Regionalne deponije Banjaluka DEPOT d.o.o.

Naime, Nadzorni odbor ovog preduzeća u srijedu je odlučio da Grujića opet imenuje za prvog čovjeka firme na četiri godine. Grujić je do pvog imenovanja bio vršioc dužnosti direktora preduzeća nakon što mu je 1. jula istekao prethodni četvorogodišnji mandat. Na konkurs za izbor direktora DEPOT-a, osim Grujića, kandidovali su se i Boris Međedović i Radovan Kalaba.

Komisija za izbor direktora rangirala je kandidate prema ocjenama:

Međedović - 8,90, Grujić - 7,40 i Kalaba - 5,40.

Komisija je na intervjuu najbolje ocijenila prvoplasiranog Međedovića, diplomiranog pravnika sa 180 ECTS bodova, zaposlenog u Fondu zdravstvenog osiguranja RS na mjestu rukovodioca Službe za inostrano zdravstveno osiguranje.

Nakon što on nije ispunjavao uslove iz konkursa u pogledu stručne spreme, za direktora ovog preduzeća izabran je drugoplasirani Grujić. Novi stari direktor Grujić kaže da će nastaviti s uspješnim radom kao i u prethodnom mandatu.

"Cilj mi je da preduzeće i dalje pozitivno posluje, da svi radnici primaju plate na vrijeme, sa svim doprinosima, da izmirujem sve obaveze prema državi i obaveze kredita", kazao je Grujić. Dodao je da će u ovom preduzeću ove godine biti završena hala za preradu otpada, kao i uređena naftna pumpa za mašine po standardu.

"Preduzeće trenutno ima 42 radnika. Kada se završi hala za preradu otpada cilj nam je da sa Gradskom upravom, gradonačelnikom i načelnikom za komunalne poslove pokušamo na neki način podići svijest građana na viši nivo, kako se otpad ne bi zajedno bacao u kontejnere nego da se razdvaja.U tom slučaju bismo mogli da zaposlimo novih desetak radnika", naglasio je Grujić.

Prošlu poslovnu godinu firma je završila s oko 270.000 KM neto dobiti, a izmirene su kreditene obaveze u visini od oko 750.000 KM.

(NEZAVISNE)

Tagovi: