Banjaluka igrala za Vanju: 14 ekipa pokazalo humanost

Ne odustaje Vanja, ali ne odustajemo ni mi – poručili su drugari mladića tokom današnje akcije. Dok je njegovo zdravlje u rukama ljekara u Italiji, u Banjaluci nastavljaju sa prikupljanjem novca – i to na fudbalskom terenu.

Da skupe dovoljno za liječenje, loptu pod noge danas je bacilo oko 14 ekipa. Na punim tribinama u predahu smo zatekli i Dejana i Stefana. Povrijeđenog mladića ne znaju lično, ali rade koliko mogu da bi mu pomogli.

''Nisam ga lično upoznao, ali došao sam čisto iz humanitarnih razloga”, rekao je Dejan.

“Prijavili smo ekipu iz humanitarnih razloga. Znači, nije nam toliko uopšte bitno da pobijedimo, čisto smo zbog humanosti neke. Dosta je ekipa došlo da podrži ovo, zbog toga nam je veoma drago”, rekao je Stefan Koprena.

Mladićima visina kotizacije za igru nije bila problem, a ekipe će se formirati sve dok bude zainteresovanih za akciju. Organizatori se nadaju da će konačno prikupiti dovoljno novca za liječenje.

“Sve uplate od kotizacije idu za njegovo liječenje. Takođe, od prodaje piva isto ide za njegovo liječenje, s tim da imamo i kutiju za stolom i sav prikupljen novac će biti dostavljen njegovoj majci na račun”, rekla je organizatorka Stela Novaković.

“Zasad očekujemo da će biti dovoljno sredstava. Dosta ekipa stiže sa strane, možda se još prijavi”, rekla je Ivana Traljić.

Taj turnir je samo jedan u nizu akcija za Vanju, koji je zbog slomljenog vratnog pršljena u bolnici već dva mjeseca. Njegovi drugari pričaju da više nije na aparatima, pa očekuju da će uskoro ozdraviti, ali po procjenama ljekara – to će potrajati mjesecima.

(ATV)

Tagovi: