Igokea kreće sa pripremama

Do prvog okupljanja košarkaša Igokee i početka priprema za novu sezonu ostao je još deset dana, a većina igrača iz prošle sezone ostala je na okupu.

Trener Dragan Bajić zakazao je prvo okupljanje za 14. avgust, a sam pogled na roster evidentno je da ekipi nedostaje krilni centar. Ugovor sa ekipom Bajić je produžio prije kraja prošle sezone i sada sklapa tim koji će morati da odgovori na velike izazove u ABA ligi kao i prvenstvu BiH gdje brani titulu.

Iza Aleksandrovčana je odlična sezona u kojoj su osvojili peto mjesto na Jadranu pa su očekivanja navijača malo porasla, ali je svima jasno da će ove sezone biti mnogo kvalitetnije takmičenje pošto je liga smanjena sa 14 na 12 timova. Uprava aktuelnog šampiona za sada je dovela samo dva pojačanja za buduće izazove. To su bek/krilo Nikola Gajić koji je stigao iz slovenačke Primorske kao i organizator igre Dezmond Vašington. Ipak, ostao je gro tima iz prošle sezone pa su ugovori produženi sa bekom Đorđem Miloševićem, krilom Danilom Šibalićem i centrom Stefanom Glogovcem.

S druge strane kapiten Vuk Radivojević imao je ugovor za treću sezonu u ekipi, dok će snažni centar Robert Rikić drugu godinu zaredom provesti u Laktašima dok i Miroslav Pašajlić ima ugovor za iduću sezonu. Osim njih tu su još mladi plejmejker Darko Talić kao i Nemanja Nikolić koji ima potpisan ugovor sa Igokeom.

Posljednji član koji je napustio Igokeu je Nikola Pešaković koji je pojačao Borac iz rodnog Čačka te potpisao dvogodišnji ugovor, a prije njega su otišli Strahinja Mićović koji je otišao u Mornar, dok se Blaž Mahkovic vratio u Sloveniju i nosiće dres Helios Domažala. Džejms Robinson je potpisao ugovor za njemački Bajrojt.

Sigurno je da će trener Bajić ekipi priključiti nekoliko igrača iz juniorskog pogona, prije svih Dalibora Ilića i Aljošu Jankovića.

Bez "Igosa" na Šveđane

Tri košarkaša Iogkee Nikola Gajić, Stefan Glogovac, Darko Talić kao i Draško Albijanić kome je istekao ugovor sa ekipom nisu se našli u protokolu reprezentacije BiH za prvi meč pretkvalifikacija sa Švedskom u Norčepingu koji je igran sinoć. (GLAS)

Tagovi: