Odbojkašice Srbije savladale SAD

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Sjedinjene Američke Države rezultatom 3:2 u prvom meču Gran pri fajnal-siksa koji se održava u kineskom Nanđingu.

Izabranice selektora Zorana Terzića su u okviru Grupe K1 pobijedile svjetske šampionke Amerikanke po setovima rezultatom 25:22, 25:17, 23:25, 18:25, 15:11.  

Srpkinje su do pobjede protiv SAD došle poslije dramatičnog meča u kome su izgubile stečenu prednost u prva dva seta, i vođstva u trećem dijelu igre od 14:8.  

Najbolja u srpskom timu je bila Brankica Mihajlović sa 25 poena, pratila ju je Tijana Bošković sa tri poena manje, Milena Rašić je upisala 13 poena, dok je Jovana Stevanović poentirala osam puta.  

Najefikasnija u američkom timu je bila Mišel Barš-Hekli sa 17 poena, Loren Gibemajer je poentirala 15 puta, a Andrea Drus 10 puta.  

Drugi meč dana na fajnal-siksu u Grupi J1 igraju domaćin Kina i Brazil od 13,30.  Srpske odbojkašice sljedeći meč na završnom turniru Gran prija igraju u petak od 9 časova, a protivnice će im biti Italijanke.

Gran pri se igra 25. put, a titulu brani selekcija Brazila, koja je prošle godine osvojila 11. trofej u ovom takmičenju. 

(SK)

Tagovi: