Boban Ivetić drugi na Padobranskom prvenstvu

Član padobranske ekipe ''Srpska'' iz Republike Srpske Boban Ivetić osvojio je drugo mjesto na 63. državnom padobranskom prvenstvu Srbije ''Beograd 2017'' u disciplini skok na cilj pojedinačno, saopšteno je danas iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Prvo i treće mjesto u skoku na cilj pojedinačno osvojili su članovi ekipe "Nebeske vidre jedan" Vojske Srbije Siniša Ivetić i Miroljub Janićijević. 

U ekipnoj konkurenciji prvi su bili padobranci iz ekipe "Nebeske vidre jedan" sa 82 poena, na drugom mjestu je Aeroklub "Nebeska krila" iz Paraćina sa 128 poena, na trećoj poziciji Padobranski klub "Delta" sa 135 poena, dok je ekipa "Srpska" zauzela četvrto mjesto sa 152 poena. 

Skokovi su izvođeni u ekipama od pet takmičara sa visine od 1.000 metara iz sportskog aviona "Cesna-206" padobranskog kluba "Srebrni Zmaj" iz Beograda, a skakalo se na posebno pripremljeni ciljni prostor sa elektronskim mjernim uređajima. 

Ekipa "Srpska" nastupila je u sastavu: Rade Čajić, Boban Prodanović, Boban Ivetić i Nenad Martinović. 

"Srećan sam da mi se pružila prilika nastupati na prvenstvu Srbije. To je za mene više od sportskog nastupa, to je za mene stav. Radujem se i zbog toga što su Vazduhoplovni savez Srbije i Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu pomogli da nam se ovo dogodi", rekao je Ivetić. 

Organizator 63. državnog prvenstva, održanog na aerodromu "Lisičji jarak" od 28. do 30. jula je Vazduhoplovni Savez Srbije – Komisija za padobranski sport

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji već duži niz godina kontinuirano pomaže učešće Padobranske ekipe "Srpska" na manifestacijama i takmičenjima u Srbiji.

Tagovi: