Nacionalni park Kozara obara rekorde u broju posjeta

Nacionalni park Kozara, iz godine u godinu obara rekorde u broju posjeta.

Za prvih sedam mjeseci prošle godine Kozaru je posjetilo 64 hiljade ljudi. U ovoj godini posjeta je veća za 23 hiljade.

Zaključak je jasan, Nacionalni park Kozara ima šta da ponudi, a turisti to znaju da cijene. Posjetiocima dobra poznata i istorija slavne Kozare.
- Sjećam se što smo učili o Kozari i vidim ove spomenike i divnu prirodu i to se stvori u jedan taki prijatan osjećaj - kaže Robert Poljčan iz Slovenije.

-Priroda, što možemo biti sami, što možemo uživati i onako malo izolovati se od društva - rekla je Elma Semanić iz Prijedora.

Smještajni kapaciteti su za svačiji džep, a ne izostaje ni bogata gastronomska ponuda kao i sadržaji za najmlađe.

Sadržaji koji iz godine u godinu postaju raznovrsniji doveli su do obaranja prošlogodišnjeg rekordnog broja posjeta Kozari. U prvih sedam mjeseci, prošle godine, krajišku ljepoticu posjetilo je 64 hiljade lica sa sve četiri strane svijeta, danas je ta brojka čak 87 hiljada. Na pomolu, novi planovi.

- Sljedeći plan je da uredimo jedan adrenalinski park na prostoru Nacionalnog parka i očekujemo da će ovaj adrenalinski park sigurno privući one znatiželjne koji su željni avanture i koji su onako malo za ekstremnije sportove - naglasio je direktor Nacionalnog parka "Kozara" Dragan Romčević.

Kozara je postala oaza odmora i mamac za turiste, shodno tome, očekivanja nadležnih – opravdana. Smatraju da će do kraja godine krajiška ljepotica zabilježiti čak 120 hiljada posjeta, čime bi prošlogodišnji rekord od 103 hiljade ubjedljivo bio oboren.

(RTRS)

Tagovi: