Rekavice: Bolja struja za 40 domaćinstava

 Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić pustio je danas u rad novoizgrađenu trafostanicu u zaseoku Maksimovići u Mjesnoj zajednici Rekavice, koja će obezbijediti stabilnije napajanje električnom energijom za 40 domaćinstava.
Ukupna vrijednost investicije, koju je realizovalo preduzeće "Elektrokrajina", iznosi više od 30.000 KM, saopšteno je iz Gradske uprave. 

"Naš generalni cilj je da čitavom području, bez obzira da li je prigradsko ili seosko, obezbijedimo kvalitetnije snabdijevanje električnom energijom i `Elektrokrajina` nam je u tome zaista izvanredan partner. Grade ili šire mrežu čak i na onim područjima koja su slabo naseljena", rekao je Radojičić. 

Rukovodilac Radne jedinica "Elektrodistribucija Banjaluka" Mirko Šurlan rekao je da su puštanjem u funkciju nove trafostanice stvoreni uslovi za poboljšano snabdijevanje postojećih i mogućnost priključenja novih potrošača. 

"Nastojimo da našim kupcima obezbijedimo kontinuitet i stabilno napajanje elktričnom energijom" rekao je Šurlan. 

On je dodao da je novi vod niskonaponske mreže dužine 350 metara i da će uskoro biti postavljeno još hiljadu metara. 

Direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić izrazio je zadovoljstvo što su nadležni imali sluha za mještane koji su čekali rekonstrukciju postojeće mreže. 

"Ovdje su u posljednje vrijeme izgrađeni i novi objekti i to će njihovim vlasnicima mnogo značiti jer se sada mogu priključiti na mrežu", rekao je Ilić. 

Tagovi: