Čelinac danas slavi slavu

U Čelincu je danas, povodom Dana opštine i krsne slave - Sabora Svetog arhangela Gavrila, služena sveta liturgija i položeni vijenci u spomen-kapeli za 220 poginulih boraca te opštine.

"Naša je obaveza prema poginulim borcima da nastavimo Republiku Srpsku činiti boljom, jer onome ko ne vidi svoju prošlost piše se loša budućnost. Danas se prisjećamo hrabrosti stradalih, ali se i zavjetujemo da nas prošlost neće paralisati", rekao je arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić koji je, u prisustvu velikog broja vjernika, služio liturgiju u Hramu Svetog arhangela Gavrila. 

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Dalibor Vujičić rekao je da ne smiju biti zaboravljeni lik i djelo boraca koji su život dali za krst časni, slobodu zlatnu i Republiku Srpsku. 

"Republika Srpska je svetinja koju moramo čuvati. U odbrambeno-otadžbinskom ratu smo bili jedinstveni i složni, a tu slogu moramo pokazati i u današnjim vremenima", istakao je Vujičić. 

Vijence u spomen-kapeli položili su predstavnici opštine, Boračke organizacije, bratskih opština Trstenik i Majdanpek i porodice poginulih boraca.

Tagovi: