Talić: Kritikovao sam mlak odnos prema prioritetima, a ne SNSD

Promjene koje ću inicirati odnosiće se, prije svega, na privredne investicije, jer sam i prilikom preuzimanja funkcije predsjednika Skupštine grada rekao da će jedan od mojih prioriteta biti privlačenje investitora, pokušaj stvaranja povoljnog privrednog ambijenta u Banjaluci i otvaranje novih radnih mesta – izjavio je za ''Novosti'' Zoran Talić, novoizabrani predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Talić je u februaru nakon 16 godina napustio PDP uz obrazloženje da ne može više da se bori i sa, kako je tada nazvao, opozicijom u vlasti i opozicijom unutar stranke. Potom je oformio Građanski pokret i postao nezavisni odbornik u Skupštini grada.

“To i jeste ono za šta smo se primarno borili, i naravno, nastavićemo u istom smeru, buđenje građanskog aktivizma u Banjaluci, odnosno filtriranje politički neaktivnih građana. Svi mi u Skupštini grada moramo na sve moguće načine da sprovodimo volje i odluke građana”, rekao je Talić.

Na pitanje kako komentariše provokacije svoje dojučerašnje stranke, PDP-a, odnosno osudu da je izdao stavove opozicije odgovara: “Kada je nekome glavni posao da provocira, a manje da se bavi korisnim stvarima, onda to više oslikava provokatora nego onoga na koga se odnose takve insinuacije. Pitanje je čega se to plaši PDP. Možda činjenice da bi se u gradu mogle dešavati neke nove stvari, rješavati problemi”, izjavio je Talić.

Na konstatacije da je kao odbornik opozicije često kritikovao SNSD, od kojeg je sada dobio podršku Talić ističe da je kritikovao sam mlak odnos prema prioritetima, a ne SNSD.

“Ne bježim od činjenice da sam i kao odbornik PDP-a uvijek ukazivao na stvari koje je trebalo završiti, koje su stagnirale, i sve što sam rekao gradonačelnik je podržao, od izgradnje novih vrtića, zaštite naših javnih površina, potrebe za više investicija, pitanju sporta i kulture. Kritikovao sam mlak odnos prema prioritetima, a ne SNSD”, rekao je Talić.

Zoran Talić je izabran za novog predsednika Skupštini grada Banjaluke zahvaljujući 21 glasu odbornika, jedan je bio protiv, dok su tri bila suzdržana.

(ATV)

Tagovi: