Danas počinje ''Ljeto na Vrbasu''

 Koncertom Umjetničkog ansambla Ministarstva odbrane Srbije "Stanislav Binički" iz Beograda i Banjalučke filharmonije u Banjaluci će danas biti otvorena tradicionalna manifestacija "LJeto na Vrbasu".
Koncert "Pod zvijezdama" biće održan na obali Vrbasa kod tvrđave Kastel, a orkestrima će dirigovati Vanesa Kremenović i Vojkan Borisavljević, najavljeno je iz banjalučke Turističke organizacije. 

Na koncertu će biti izvedena muzika iz najpoznatijih domaćih i stranih filmova, uz solističke nastupe Kristine Ivanović, Maje Manojlović i Lukijana Ivanovića, a u okviru programa aktivno će učestvovati banjalučki klubovi vodenih sportova sa defileom plovnih objekata. 

Početak 64. manifestacije zvanično će objaviti gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, a koncert će početi u 21.30 časova. 

U 23.00 časa predviđena je promotivna žurka Festivala "Freš vejv", tokom koje će biti prikazani filmovi Prvog međunarodnog festivala podvodnog filma i fotografije "Delfin fest". 

Manifestaciju "LJeto na Vrbasu", koja će trajati do 30. jula, organizuje Turistička organizacija Banjaluke, a svečanu ceremoniju i koncert na otvorenom podržali su Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, banjalučka Gradska uprava, Generalni konzulat Srbije u Banjaluci, te kompanija "M:tel". 

U okviru manifestacije predviđeno je takmičenje u skokovima sa Gradskog mosta u rijeku Vrbas, kao i trke dajak i kajak čamaca i "Kotlićijada", koje okupljaju veliki broj građana, te brojna druga sportska takmičenja i zabavni sadržaji. 

Manifestaciju "LJeto na Vrbasu" prvi put su organizovali članovi Kluba akademičara Banjaluka 1953. godine pod nazivom "Karneval na Vrbasu". 

Krajem sedamdesetih godina prošlog vijeka manifestacija mijenja ime u "Susreti na Vrbasu", a od 1995. godine dobija današnje ime radi objedinjavanja kontinuiranih zbivanja u toku ljeta na rijeci Vrbas i njenim obalama.

Tagovi: