Za putnike iz okoline Banjaluke – Malta jedina stanica

Putnici koji su krenuli iz Gradiške, Srpca ili Kotor Varoša u Banjaluku, umjesto na uobičajenu stanicu kod Narodne skupštine, moraju da izađu na novom stajalištu na Malti. Tako je odlučeno u Gradskoj upravi, a razlog je smanjenje gužvi u centru grada.

Vlasti misle da su napravile idealan plan, putinci se s tim ne slažu. Posebno lica sa invaliditetom.

Ko ne bude imao da dodatno plati i gradski prevoz do centra, ne gine mu pješačenje. A mnogima to nije prihvatljiva opcija.

Kada stignu na stanicu ovdje na Malti, putnici će sami morati razmišljati kako dalje. Da li će pare izdvojiti iz džepa za još jednu kartu ili će ipak prošetati do određenog mjesta.

Nije Malta daleko, poručuju iz Gradske uprave. Stanicu smo premjestili samo kilometar dalje i opet je sve na dohvat ruke, kažu oni. Uvjeravaju nezadovoljne da ima mnogo drugih linija sa kojima mogu do centra.

“Pored Malte ide veliki broj drugih linija. Mi smo faktički smanjili udaljenost samog ulaska autobusa u grad. Umjesto kod Narodnog pozorišta, sada izlaze kod Malte, koja je takođe te linije neka pješačka udaljenost”, rekao je Slavko Davidović, šef Odsjeka za saobraćaj Grada Banjaluka.

Neke linije, ipak, nastavljaju da voze do centra, tačnije, do Narodnog pozorišta. Tamo će moći da izađu oni koji u Banjaluku doputuju autobusima iz Laktaša, Trna, Omarske, Piskavice ili Lamovite.

(ATV)

Tagovi: