Banjaluka: Glavna ulica postaje šetalište

U okviru vizije Grada Banja Luka da se promoviše zdrav način života, ekologija i održivi razvoj, u subotu i nedjelju, 1. i 2. jula, glavna ulica u gradu biće pretvorena u pješačku zonu.

-Riječ je o eksperimentalnom zatvaranju ulice, a odluka da li će preći u tradiciju da se vikendom pješaci stavljaju u prvi plan biće donesena nakon ove aktivnosti – kazao je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Naime, od 18 časova u subotu do 4 časa u ponedjeljak, Ulica Kralja Petra I Karađorđevića će, na dijelu od hotela „Bosna“ do Ulice Marije Bursać, biti zatvorena za saobraćaj motornih vozila, odnosno biće pretvorena u pješačku zonu u kojoj će moći slobodno da se kreću pješaci i igraju mališani.

Kako je najavio Sandić, u navedenom vremenu - biće besplatan parking u zoni navedene ulice, kao i u javnoj garaži u Vidovdanskoj ulici (ispod IRB-a), uz postavljanje propisne saobraćajne signalizacije koja će definisati ovaj, privemeni, režim odvijanja saobraćaja. Autobusi na linijama javnog prevoza putnika koji saobraćaju tim dijelom Ulice Kralja Petra I Karađorđevića, biće preusmjereni u Vidovdansku i Kninsku ulicu.

Sa ovom aktivnošću i najavljenim sistemom iznajmljivanja bicikala, Banja Luka se jasno opredjeljuje za promociju i razvoj nemotorizovanog saobraćaja

Tagovi: