''Noćni vukovi'' posjetili manastir Lovnicu (FOTO)

Oko 150 članova Moto-kluba ''Noćni vukovi'' iz Rusije, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Slovačke, Rumunije, Bugarske i Republike Srpske danas su u okviru trodnevne moto-ture ''Vidovdanska vožnja'' boravili u Šekovićima, gdje su posjetili srednjovjekovni manastir Lovnicu.

Domaćin, načelnik opštine Momir Ristić izrazio je zadovoljstvo što Šekovići imaju priliku da ugoste motocikliste iz nekoliko pravoslavnih zemalja. 

"Za Šekoviće je ovo veliki dan i posebna čast, jer su nas posjetili članovi jedne od najmoćnijih moto-grupa na planeti. NJihova želja je bila da obiđu manastir Lovnicu, zadužbinu Nemanjića iz 14. vijeka", rekao je Ristić. 



Potpredsjednik sekcije "Noćnih vukova" Goran Tadić podsjetio je da je povod trodnevnog okupljanja proslava velikog pravoslavnog praznika Vidovdana. 

"Ovo je već četvrta vožnja koju organizujemo, naša destinacija je Romanija, gdje se ove godine održava centralna proslava Vidovdana, slave Vojske Republike Srpske", naveo je Tadić. 



Predstavnik moskovskog udruženja "Noćnih vukova" Jevgenij Strogov rekao je novinarima da ta grupa svake godine na Vidovdan dolazi u Srbiju i Republiku Srpsku, zato što poštuju srpski narod i praznikVidovdan

"Naša misija nije samo putovanje motorima, već druženje i širenje pravoslavnog duha, suprotno od onoga što pokušavaju neke države, s ciljem da odvoje i podjele slovenske narode", istakao je Strogov.

Tagovi: