Kraj gužvama kod Narodnog pozorišta

Gradske vlasti korigovaće trasu kretanja autobusa iz okolnih gradova kako bi bio riješen problem sa stvaranjem saobraćajnih gužvi u centru grada.

Nakon analize koju je uradilo Odjeljenje za saobraćaj i puteve u vezi sa zagušenjima u saobraćaju na stajalištu kod Narodne skupštine RS, uskoro se očekuje novo rješenje za kretanje i zaustavljanje autobusa, koje bi trebalo da stupi na snagu početkom jula.


Kako pojašnjavaju iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, novo rješenje predstavlja korekciju trasa kretanja autobusa na određenom broju linija.

- Izmjene trasa se odnose na autobuse iz Gradiške, Srpca i Prijedora, kojima će biti omogućeno da dođu do terminala Malta bez ulazaka u grad, a autobusima iz smjera Kotor Varoša će biti omogućeno da preko Venecija mosta i Gundulićeve ulice dođu do Ulice olimpijskih pobjednika, zatim ka zgradi Vlade RS, te desno do terminala Malta – naglašeno je iz resornog odjeljenja. Istovremeno, trase ostaju nepromijenjene na prigradskim linijama pa će autobusi nastaviti da saobraćaju po postojećim trasama.

Takođe, autobusi iz pravca Laktaša i Čelinca i dalje će saobraćati po postojećim trasama.

Podsjećamo, nakon ukidanja terminala kod Medicinske elektronike i izgradnje terminala Malta, autobusima je dozvoljeno da Ulicom Mladena Stojanovića, odnosno Kralja Petra I Karađorđevića, ulaze u grad, te da ulaz i izlaz putnika bude na autobuskom stajalištu kod Narodne skupštine RS. Međutim, veliki broj polazaka (oko 500 dnevno) doveo je do stvaranje gužvi na ovoj lokaciji, te u određenim periodima dana dolazi i do blokiranja i zagušenja na ovoj saobraćajnici. 

Tagovi: