Naredba: Hitno sačiniti izvještaj o Centru za socijalni rad

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić naredio je gradskoj administraciji da hitno sačini poseban izvještaj o stanju u Centru za socijalni rad, nakon što je ova javna ustanova već mjesecima pod posebnom pažnjom javnosti zbog navoda o spornom usvajanju djece i optužbi za mobing na račun aktuelnog direktora Vere Sladojević, prenose "Nezavisne novine".

U internom dokumentu, koji je naslovljen kao "naredba", Radojičić od nadležnog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu zaštitu traži da najkasnije do 5. jula pripremi poseban izvještaj o radu ove ustanove, kako bi se o njemu raspravljalo već na narednoj sjednici gradskog parlamenta. 

Izvještaj se traži zbog, kako se navodi, velikog broja "medijskih napisa i uznemirenosti javnosti zbog tih navoda", prenose "Nezavisne novine". 

Prema naredbi gradonačelnika, gradska admnistracija mora da pripremi poseban dokument koji će da sadrži redovni izvještaj o radu Centra za prošlu godinu, ali i sve druge materijale koje se tiču ranije pokrenutih kontrola nadležnih organa u vezi sa medijskim navodima o radu ove ustanove. 

Isti izvor navodi da Radojičić traži da se, pored redovnog izvještaja Centra, u tom dokumentu nađu i nalazi stručnog nadzora komisije Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite iz februara ove godine, dodatni nalaz ovog resora iz juna ove godine, te nalazi kontrola inspekcija rada, interne gradske revizije ali "i sve druge akte koji mogu biti od značaja za sagledavanje stanja u ustanovi". 

Gradski parlament je na prošloj sjednici skinuo sa dnevnog reda izvještaj o radu ove ustanove uz obrazloženje da ne mogu ocjenjivati rad Centra sve dok se ne razjasni situacija u vezi sa medijskim napisima i brojnim optužbama radnika na račun Sladojevićeve.

Tagovi: