"Noćni vukovi": Ujediniti sve pravoslavne narode

 Članovi Moto-kluba "Noćni vukovi" Republike Srpske krenuli su iz Brčkog na vožnju kroz Republiku Srpsku, a krajnje odredište im je Ravna Romanija gdje će sutra biti održana centralna proslava krsne slave Vojske Republike Srpske /VRS/ - Vidovdana. 

Oni su prije polaska na put otišli po blagoslov u Crkvu Uspenja Presvete Bogorodice u Brčkom, a zatim su položili vijence kod spomenika srpskim braniocima u ovom gradu. 

"Već četvrtu godinu zaredom organizujemo vidovdansku vožnju u kojoj nam se pridružuju naša braća iz Rusije, Srbije, Crne Gore, Bugarske, Makedonije i Slovačke", rekao je potpredsjednik odjeljenja "Noćnih vukova" u Republici Srpskoj Goran Tadić. 

On je podsjetio da cjelokupna aktivnost počnje 26. juna i traje tri dana, a ciljno odredište je uvijek mjesto proslave krsne slave Vojske Republike Srpske na Vidovdan. 

"Želja nam je da uradimo nešto što nijednom političaru nije pošlo za rukom, a to je da ujedinimo sve pravoslavne narode", poručio je Tadić. 

"Noćne vukove" pozdravio je gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić koji im je zahvalio što su omogućili ovom gradu da bude dio proslave krsne slave Vojske Republike Srpske - Vidovdana. 

Oni su gradonačelniku predali zahvalnicu za podršku koju im pruža. 

Predsjednik "Noćnih vukova" iz Srbije Saša Savić kaže da su krenuli iz Kruševca pod blagoslovom Crkve Lazarice i pridružili se braći u Brčkom da bi sa njima nastavili put po Republici Srpskoj. 

Jevgenij Strogov iz Moskve, član "Noćih vukova" iz Rusije, kaže da mu je veoma drago što učestvuje u vožnji sa "Noćnim vukovima" sa ovih prostora, jer se na ovaj način ujedinjuju slovenski narodi. 

"Noćni vukovi" će danas posjetiti Bijeljinu, a potom će nastaviti put ka Sokocu i Jahorini gdje će prenoćiti. Sa Jahorine će krenuti ka Palama gdje će položiti vijence kod spomenika žrtvama fašizma, a zatim idu na obilježavanje krsne slave VRS na Ravnoj Romaniji. 

Prema programu obilježavanja Vidovdana, Sveta arhijerejska liturgija za sve postradale i upokojene srpske vojnike od Kosovskog boja do danas biće služena u Manastiru Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji sutra od 9.00 časova. 

Tagovi: