Stasava nova generacija košakrkaša

Muška ekipa osnovaca Košarkaškog kluba "Boksit" iz Milića osvojila je ove godine na regionalnom takmičenju u košarci za djecu osnovce prvo mjesto, dok je ženska ekipa na području regije drugoplasirana.
Osnivač kluba i dugogodišnji trener Zoran DŽinkić kaže za Srnu da je ovaj uspjeh rezultat velike zainteresovanosti djece za ovaj sport, ali i predanog rada trenera, braće Nenada i Predraga Sušića. 

DŽinkić kaže da o masovnosti najbolje svjedoči podatak da su od 65 "malih maturanata", njih 23 u sastavu ovog kluba, zbog čega na zajedničkoj fotografiji uz svečanu toaletu i cvijeće, centralno mjesto zauzima košarkaška lopta. 

On kaže da su u klubu posebno ponosni na to što su mladi sportisti i dobri đaci. 

"Đak generacije Borjana Nikolić je naš član, dok je Anđela Simić, takođe član kluba, nosilac Vukove diplome. Još devetoro djece iz kluba je nagrađeno posebnim diplomama za ostvarene rezultate na raznim takmičenjima", navodi DŽinkić. 

On dodaje da je od dobrih rezultata koje postižu košarkaši, važnije to što se djeca baveći se sportom, zdravo razvijaju i izrastaju u dobre i karaktrne osobe. 

"Svima želimo sreću u daljem školovanju i životu, a nama preostaje da i dalje vrijedno radimo i odgajamo nove košarkaše-maturante, koji će možda po rezultatima i nadmašiti prethodne", kaže DŽinkić. 

On ističe da uspjesima kluba značajno doprinosi podrška koju imaju od lokalne zajednice i preduzeća.

Tagovi: