Fudbaleri Krupe pripreme nastavljaju na Zlatiboru

Ekipa Krupe i ove godine će primijeniti oprobani recept, a to su visinske pripreme na Zlatiboru gdje će boraviti naredne dvije sedmice kako bi se što bolje spremila za iskušenja u Premijer ligi BiH.

Tim iz Krupe na Vrbasu juče je otputovao na Zlatibor, gdje je obavio i prošlogodišnje ljetne pripreme, a to se kasnije ispostavilo kao pun pogodak. Krupa je sezonu završila na visokom četvrtom mjestu i Uprava nije puno razmišljala o destinaciji za pripreme. Naruku stručnom štabu ide to što se gore sprema mnogo drugih ekipa i lakše je pronaći rivale za prijateljske mečeve koji su veoma bitni da se provjeri forma i nivo pripremljenosti ekipe.

- Odlazak na Zlatibor prošle godine bio je pun pogodak s obzirom na klimu, perfektne uslove treniranja i života u hotelu "Palisad". Takođe, gore ima kvalitetnih protivnika i vjerujem da će i ove godine pripreme pokazati najbolji rezultat - istakao je trener ekipe Slobodan Starčević.

Krupa je u veoma dobrom raspoloženju otputovala na pripreme, pošto je u drugom pripremnom meču savladala Sarajevo sa 3:1 u Travniku. Bio je to drugi meč ovog ljeta, nakon poraza od Željezničara 0:1.

- Novi momci, pogotovo ovi mlađi su pokazali da sa njima vrijedi raditi, pošto su protiv jakog rivala odigrali tako dobru utakmicu. Ovo je bio nagovještaj da mogu odgovoriti zahtjevima Premijer lige. Međutim, treba reći da je ovo tek druga pripremna utakmica i ovako treba u kontinuitetu da igramo, kako bismo ostvarili prvenstveni cilj naredne sezone, a to je da izborimo opstanak - dodao je Starčević.

Put Zlatibora krenulo je 30 fudbalera, među kojima su Aleksandar Vukotić, Elvir Koljić i Ajdin Redžić za koje postoje interesovanja drugih timova. Upravo će od odlazaka, odnosno ostanaka ovih igrača zavisiti dovođenje pojačanja.

- Vjerovatno će nam se priključiti još neko. Pogotovo ćemo morati brzo reagovati ako neko od ove trojice napusti ekipu - zaključio je strateg Krupe.

Pet testova

Fudbaleri Krupe na Zlatiboru će odigrati pet kontrolnih utakmica koje će treneru Slobodanu Starčeviću pomoći da kristališe ekipu koja bi trebalo da iznese najveći teret naredne sezone. Prvi meč zakazan je 28. juna protiv Mačve iz Šapca, onda 1. jula rival će biti Rad, dan kasnije na megdan će im izaći Spartak iz Subotice. U drugom dijelu priprema Krupa će igrati sa Zemunom 5. i Napretkom iz Kruševca 8. jula.

(GLAS)

Tagovi: