Mektić: Tadićevo pismo nije korektno

Član SDS-a Dragan Mektić smatra da pismo člana SDS-a i zamjenika presjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Ognjena Tadića nije korektno, te da je poslato da uzburka situaciju u SDS-u i da se još više poremete odnosi.

Mektić tvrdi da ima određenih problema u stranci i da su mu pojedini navodi iz pisma prihvatljivi sa stanovišta da SDS mora ofanzivnije da odredi svoju politiku.

On smatra da Tadićevo pismo nije korektno jer nije poznato kome je upućeno, te da ga je trebao uputiti organu stranke da ga razmatra ukoliko je želio nešto da promijeni i ukaže na anomalije u stranci.

Mektić je rekao na konferenciji za novinare u Banjaluci da još nije konstituisan Glavni odbor stranke, jer predsjednik ima pravo da 19 ljudi kooptira u taj odbor da bi on bio konstituisan.

Tadić je uputio otvoreno pismo novoizabranim članovima Glavnog odbora stranke u kojem je predložio niz hitnih aktivnosti koje bi, ako se bez odlaganja učine, možda mogle da zaustave stranačku devastaciju i pomoći joj da se oporavi.

On je naveo da ima malo nade da će ovo pismo uroditi plodom, jer, kako kaže, ni ono prethodno nije spriječilo nastavak sunovrata stranke, iako se broj onih koji se nisu slagali sa njim može na prste prebrojati.

Napominjući da nema namjeru da umanjuje zasluge većeg broja stranačkih nosilaca dužnosti, Tadić je rekao da, ipak, mora da zaključi da upravo završeni unutarstranački izbori nisu riješili niti jedan problem stranke.

Tagovi: