Balaban ćutanjem štitio Sladojevićevu?

Centar za socijalni rad Banjaluka mjesecima su potresale afere, a predsjednik Skupštine Budimir Balaban je štitio direktoricu Veru Sladojević tako što nije dozvoljavao da se o tome razgovara, tvrde u DNS.

Nakon što su na površinu isplivali sukobi u Gradskom odboru, u DNS su progovorili i o Balabanovim odnosima prema lokalnoj politici.

- Balaban je želio da svi gradski problemi i rješenja budu njegovo privatno pitanje, ali nije želio da se na bilo koji način otvori razgovor u vezi sa problemima u radu Centra za socijalni rad, te utvrde činjenice – saopštili su u DNS.

Izvor iz stranke tvrdi da su svi Balabanovi ljudi na direktorskim pozicijima - Vera Sladojević, Novo Grujić i Ostoja Barašin - bili pod stalnom zaštitom.

Balaban ove tvrdnje demantuje i dodaje da nije mogao zaustaviti raspravu o Centru jer je niko u stranci nije ni stavljao na dnevni red.

- Nije bilo razgovora o Centru, niti može biti, niti ja hoću da razgovaram o tome jer sam inženjer građevinarstva i ne znam ništa o postupku usvajanja djece. Možete li misliti, oni hoće da na stranačkim organima raspravljaju ko koliko puta treba da vidi svoje dijete? Pa, to je da se ubiješ. Bez stranke ne možete da se zaposlite kao portir ili čistačica, a sada bi da po strankama djele i djecu – izjavio je Balaban i dodao da nije mogao tražiti odgovore od direktorice u vezi sa optužbama za nezakonit rad jer se ne razumije u tu oblast, te dodao da je to posao za istražne organe.

- Naravno da će direktorica uvijek imati svoju priču i nikada neće reći da je ona kriva – rekao je Balaban i dodao da on s tim nema nikakve veze.

Sekretar GO DNS Boran Bosančić tvrdi da će pokrenuti razgovor o Centru kako bi ustanovili šta se tamo tačno dešava.

- Nije nam cilj da bilo koga amnestiramo od odgovornosti, ali ne želimo ni neosnovane optužbe. Kada utvrdimo šta se tamo dešavalo, o tome ćemo razgovarati i sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem – rekao je Bosančić.

(EuroBlic)

Tagovi: