Balaban hoće da izazove krizu

Gradski odbor DNS-a Banjaluka saopštio je danas da je cilj Budimira Balabana razbijanje koalicije DNS-SNSD i stvaranje političke krize u Banjaluci čime bi bili usporeni ili zaustavljeni bitni projekti za građane ovog grada.
"Balaban je radio na formiranju novog kluba odbornika u Skupštini grada Banjaluka, koji bi imao za cilj razbijanje DNS-a, kao i naših koalicionih partnera SP-a i Ujedinjene Srpske, te pritisak na gradonačelnika Igora Radojičića", navodi se u saopštenju. 

U DNS-u tvrde da je Balabanova namjera bila da nema obaveza prema stranci i biračima, ali da se bavi kadrovskim i drugim rješenjima u Gradu Banjaluci. 

"Balaban je pokušao da nametne svoje članove upravnih odbora mimo Kadrovske komisije i Predsjedništva Gradske organizacije DNS-a, od kojih su dva predložena kandidata članovi drugih političkih partija. Namjera je bila da gradonačelnik provodi politiku i interese novog kluba, a ne građana Banjaluke i političkih partija, koje su ga podržale na lokalnim izborima 2016. godine", dodaje se u saopštenju. 

U DNS-u naglašavaju da je Balaban želio da svi gradski problemi i rješenja budu njegovo privatno pitanje, ne želeći da se na bilo koji način otvori razgovor u vezi sa problemima u radu Centra za socijalni rad Banjaluka, te utvrde tačne činjenice. 

"Objašnjenje o formiranju novog kluba, koji bi se bavio interesima građana jer 'političke partije zaborave građane poslije izbora' je potpuno nejasno, jer je u nekim medijima Balaban najavio da bi klub mogao prerasti u političku stranku što je u potpunosti kontradiktorno", navodi se u saopštenju. 

U DNS-u podsjećaju da je Balaban funkcioner sa najdužim stažom, jer je na prijedlog ove stranke 2000. godine izabran za načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Grada Banjaluka i postavljaju pitanje "kada je DNS sprječavao Balabana da se bavi problemima građana i na koji način je to izražavano". 

"Gradski odbor DNS-a Banjaluka želi svu sreću Balabanu u formiranju novog kluba i političke partije, ukoliko se odluči na taj korak. Iz svega ovoga, jasno se može zaključiti da je DNS uvijek bio uz Balabana, a on uz DNS samo kada mu je odgovaralo", naglašava se u saopštenju. 

Tagovi: