Nema teroističkog napada Banjaluci

 Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske kontaktiralo je Obavještajno-bezbjednosnu agenciju /OBA/ BiH i Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH i provjerama je utvrđeno da ne postoji nijedna informacija o eventualnom terorističkom napadu na području Banjaluke, rekla je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.
Miljanovićeva je naglasila da ni OBA, ni Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH nemaju nijednu takvu informaciju. 

"EuroBlic" je danas objavio da je OBA BiH došla do informacija da se sprema napad na objekte ili na neke od štićenih osoba na području Banjaluke zbog čega je bezbjednost podignuta na najviši nivo. 

U tekstu se navodi da je i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić potvrdio da su dobili određene informacije, ali da ne može govoriti o njima, te da su ta saznanja dobile sve bezbjednosne agencije. 

Miljanovićeva je ranije danas izjavila Srni da OBA nije obavijestila MUP Srpske o eventualnom terorističkom napadu na području Banjaluke, te da je to juče potvrđeno i novinaru "EuroBlica". 

Tagovi: